Hlavní obsah

Senior zachránil obyvatele hořícího domu, sám s popáleninami skončil v nemocnici

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu krátce po půl čtvrté ráno vyráželi hasiči k požáru rodinného domu ve Velkých Pavlovicích. Oheň, který vypukl v přízemí domu, jako první zaregistroval sedmasedmdesátiletý muž, který okamžitě zalarmoval ostatní obyvatele. Při jejich záchraně utrpěl zranění, s nímž putoval do nemocnice.

Foto: HZS JMK
Článek

"Sedmasedmdesátiletý pán bydlící v přízemí se včas probudil a pokusil se oheň uhasit. To se mu již nepodařilo, a proto upozornil na nebezpečí syna z prvního patra domu. Ten ještě stihl vyjít ven, než oheň zachvátil schodiště, a společně pomocí žebříku zachránili zbylé obyvatele domu z prvního patra," popsal noční drama mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Požárem bylo zasaženo přízemí domu, kde plameny zachvátily několik místností. Požár zřejmě vznikl závadou plynového topidla, díky dřevěnému obkladu místnosti se plameny rychle šířily.

Teprve během zásahu se sedmasedmdesátiletý muž hasičům svěřil, že se při hašení poranil na zádech. Velitel zásahu mu proto okamžitě nechal přivolat záchrannou službu, která jej transportovala do nemocnice.

Celkovou škodu zatím majitelé vyčíslili na půl miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám