Hlavní obsah

Senátorský slib dnes přednesla nejmladší senátorka Dagmar Terelmešová

Novinky, Alena Lochmannová

Dnes se prvně sešli nově zvolení senátoři. Jako první z nich slavnostně složila do rukou předsedající schůze Ústavou předepsaný slib nejmladší senátorka, dobřanská Dagmar Terelmešová.

Foto: archiv Dagmar Terelmešové

Nejmladší senátorkou se stala dobřanská Dagmar Terelmešová, která dnes slavnostně složila svůj slib.

Článek

Dagmar Terelmešová působila od roku 2002 jako místostarostka města Dobřany a od roku 2008 jako radní Plzeňského kraje pro sociální oblast. Členkou ČSSD je od roku 1989. V letošním roce oznámila kandidaturu do Senátu PČR v obvodu č. 7 Plzeň-jih a v rámci druhého kola voleb získala procentuální převahu voličských hlasů (54,06%) nad druhým kandidátem, Jiřím Šnebergerem (45,93%), kandidátem za ODS.

Svůj senátorský slib dnes slavnostně složila do rukou předsedající 1. schůze Senátu v 8. funkčním období Senátu. Před shromážděnými senátory slavnostně přečetla Ústavou předepsaný slib, přičemž poté podle čísel volebních obvodů četla jména nově zvolených senátorů, kteří postupně přicházeli slavnostně složit svůj slib. Závěrem tento akt stvrdili nově zvolení senátoři svým podpisem.

Terelmešová se narodila 31. října 1969 ve Stodě na jihu Plzeňska. Krátce pracovala ve zdravotnictví ve FN Lochotín v Plzni a FN Fifejdy v Ostravě. Po mateřské dovolené podnikala v živnostenské sféře a od roku 1998 byla členkou Zastupitelstva města Dobřany. Terelmešová má četné zkušenosti z komunální politiky.

"Zvolení Dáši do Senátu je pro naše město zárukou, že bude mít v nejvyšších patrech české politiky svojí zástupkyni, která zná každodenní problémy a starosti města Dobřany a která již prokázala, že se s nimi dokáže poprat," uvedl předseda dobřanské ČSSD Petr Khás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám