Hlavní obsah

Semifinálové kolo Juniorského maratonu hostilo ostravské Masarykovo náměstí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 14. dubna byl v pravé poledne odstartován v Ostravě jubilejní dvacátý ročník Juniorského maratonu. Na Masarykově náměstí se konalo semifinálové kolo Moravskoslezského kraje, z něhož do květnového finále postoupila dvě nejlepší družstva.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 14.4.2016 Juniorský maraton. Semifinále - Moravskoslezský kraj.

Článek

Závod Juniorského maratonu se konal za deštivého, velmi nepříznivého počasí na 600metrovém okruhu. Zúčastnilo se 24 studentských týmů a čtyři týmy složené z učitelů.

V desetičlenném týmu jednotlivých škol Moravskoslezského kraje musely hájit barvy školy i nejméně tři dívky. Každý jednotlivec běžel sedm okruhů a po odběhnutých 4200 metrech předával štafetu v podobě elektronického čipu svému dalšímu kamarádovi.

Přes nepříznivé počasí, déšť, kluzký dlaždicový podklad, závod probíhal velmi dobře. Studenti a kantoři byli povzbuzování svými kamarády a přihlížející veřejností. Masarykovo náměstí bylo opět plné mladých lidí. Nálada byla optimistická a veselá.

Po skončení závodu pořadatelé RUN.CZECH Teamu vyhlásili výsledky a předali nejlepším třem týmům věcné ceny. Ty předávala Ing. Sylva Sládečkové, zastupující vedoucí odboru školství a sportu Magistrátu města Ostravy.

Na prvních třech místech se umístily týmy:

1. místo ve velmi dobrém čase 2:41:39 obsadili studenti Gymnázia Komenského Třinec.

2. místo obsadili v čase o pouhé tři minuty horším (2:44:34) zástupci Polského Gymnázia, Český Těšín.

3. místo si v domácím prostředí vybojovali reprezentanti Gymnázia Fr. Hajdy z Ostravy - Hrabůvky časem 2:54:56. 

Závodu se zúčastnily i čtyři týmy složené z učitelů škol: SŠ Infotech, SŠRaS Karviná, Gymnázium Bílovec a Hello Behajdy.

Dva nejrychlejší studentské týmy se zároveň kvalifikovaly do květnového finále na Wolkswagen maratonu Praha, kde budou v neděli 8. května startovat po boku nejlepších světových vytrvalců. Všichni finalisté mají od organizátorů hrazenou dopravu do Prahy a zpět a také ubytování ze soboty na neděli.

Juniorský maraton je neziskový projekt pořadatelů RunCzech běžecké ligy a největší běžecký závod pro studenty středních škol. Třináct semifinálových kol v třinácti krajských městech přivede na startovní čáru stovky středoškoláků z celé České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám