Hlavní obsah

Sedmý ročník gastronomického klání o nejlepší guláš chystají Bukovany

Novinky, Eva Opravilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. května to na Bukovanském mlýně opět zavoní guláškem. A ne ledajakým. Bude se totiž soutěžit o ten nejchutnější a nejoriginálnější.

Foto: Eva Opravilová

Bukovanský gulášek

Článek

Pravý kotlíkový guláš patří mezi nejoblíbenější česká jídla - určitě pro svou lahodnou všehochuť, pronikavou vůni a v neposlední řadě atmosféru, která je nevyhnutná k jeho přípravě i konzumaci.

Gastronomické klání o nejlepší gulášek patří již mezi tradiční květnové soutěže v Bukovanech. První ročník soutěže se konal v roce 2010 a od té doby si získal velkou oblibu jak mezi účastníky, tak mezi návštěvníky. Do soutěže se každoročně zapojují týmy z mikroregionu Babí Lom, který sdružuje celkem 11 obcí z okolí Kyjova, ale i další nadšené skupiny. Soutěžní týmy vaří přímo před diváky svůj originální guláš, který je hodnocen odbornou porotou.

Velkou oblibu si získal i bohatý doprovodný program, který je zaměřen na nejen na lidovou tradici a folklor, ale i na další žánry. Pro děti jsou připraveny zajímavé atrakce (projížďky na konících či skákací hrady), které jim zpříjemní odpoledne na čerstvém vzduchu.

Každoročně přivítá areál Bukovanský mlýn při příležitosti této akce stále více a více příznivců, tohoto nejlidovějšího pokrmu, kterým guláš zřejmě je, navíc z kotlíku, ze kterého všechno chutná tak nějak líp… to určitě tím kouřem, popelem a pomalým dušením. Vůně masa a zeleniny má v sobě velikánskou sílu. Ať už jste znaveni prací či aktivním odpočinkem, přijďte si dobít baterky na mlýn a užít si příjemné květnové odpoledne s celou rodinkou.

Slovácko je jedinečným krajem, nejen díky krásným vinicím a pěstování révy, ale i pro svou pestrost v nabízených zážitcích a pohostinnost místních lidí. Areál Bukovanského mlýna je vystavěný v tradičním stylu moravského Slovácka, což samo o sobě navozuje kouzelnou atmosféru. 

VII. BUKOVANSKÝ GULÁŠEK  – sobota 7. května

VII. ročník soutěže o nejlepší guláš - vstup zdarma.

Program: 

07:00 začátek vaření gulášků 

07:00 začátek vaření gulášků  10:00 zahájení akce pro veřejnost, představení soutěžních týmů 

07:00 začátek vaření gulášků  10:00 zahájení akce pro veřejnost, představení soutěžních týmů  10:00-14:00 k vaření, poslechu a dobré náladě hraje multižánrová skupina ŠUFA z Kyjova 

07:00 začátek vaření gulášků  10:00 zahájení akce pro veřejnost, představení soutěžních týmů  10:00-14:00 k vaření, poslechu a dobré náladě hraje multižánrová skupina ŠUFA z Kyjova  11:30-14:00 výdej degustačních porcí guláše do vyprodání, hodnocení porotou 

07:00 začátek vaření gulášků  10:00 zahájení akce pro veřejnost, představení soutěžních týmů  10:00-14:00 k vaření, poslechu a dobré náladě hraje multižánrová skupina ŠUFA z Kyjova  11:30-14:00 výdej degustačních porcí guláše do vyprodání, hodnocení porotou  14:00 vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší guláš roku 2016 

14:15-17:45 pódiová vystoupení pod mlýnem

KAŠPÁREK V ROHLÍKU revirvál - zazpívá a zahraje volné sdružení dětí z Kyjova a okolí

MAŽORETKY ze Ždánic

DĚTSKÁ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍHO TANEČNÍKA SLOVÁCKÉHO VERBUŇKU kyjovského Dolňácka

DJANGO JET 

jazz a originální český swing, který vás nenechá v klidu…

17:45 SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍHO TANEČNÍKA SLOVÁCKÉHO VERBUŇKU kyjovského Dolňácka s cimbálovou muzikou Pavla Růžičky

Moderuje LADIK ŠIMEČEK

Bohatý doplňkový program:

DĚTSKÉ MĚSTEČKO (projížďky na konících, skákací hrad, fotbálek, dětská dílna..)

MINIGOLF a STEZKA „bosou nohou“

PROHLÍDKY Z ROZHLEDNY

STÁNKOVÝ PRODEJ (lidové výrobky, gastronomické speciality…)

BOHATÉ OBČERSTVENÍ (restaurace, zahradní restaurace, gril, pivo, zmrzlina…)

OTEVŘENÁ VINOTÉKA ROTUNDA (degustace, možnost nákupu vína)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám