Hlavní obsah

Sedmý ročník dětského Dolského bice cupu 2017 opět přilákal desítky dětí

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní odpoledne patřilo na Dolech u Dobrušky 7. ročníku Dolského bice cupu 2017.

Foto: Jana Melicharová

Trať Dolského bice cupu

Článek

Sluníčko a teplo přivítalo v neděli odpoledne malé cyklisty na Dolech u Dobrušky, kteří sem přijeli v doprovodu svých rodičů, babiček i dědečků, aby se zúčastnili již 7. ročníku Dolského bice cupu, který je určený právě našim malým cyklistickým nadějím.

Stejně jako každý rok se pořadatelem závodu stal Sbor dobrovolných hasičů Dobruška – Doly. A duší celé akce pak Martina Rašková: „Letos se do závodu přihlásilo 34 dětí, tomu nejmladšímu nebyly ještě dva roky. Nejstaršímu účastníkovi bylo jedenáct. Ti nejmladší jeli trať 100 metrů dlouhou, na ty nejstarší pak čekalo 3000 metrů. Děti vyrážely po jednotlivých kategoriích podle ročníku narození. A zvlášť jsme hodnotili kluky i holky.“

A závod to byl opravdu napínavý. Jedna trať vedla od kostela sv. Ducha, který je známý z televizního seriálu F. L. Věk, směrem k Dolům, druhou pak tvořil asi kilometrový okruh, který nejstarší kluci jeli třikrát.

Celou trať pak kopírovali rodiče a další návštěvníci, kteří hlasitým povzbuzováním pomáhali malým závodníkům v jejich úsilí vyšlapat malý kopeček těsně před cílem. A že to kolikrát nebylo jednoduché, to velice často prozrazoval utrápený výraz ve tváři malých sportovců. Dojeli všichni a nikdo závod nevzdal. Všichni se také dobře bavili, nikdo se nezranil a jedno odřené koleno se rychle uzdraví.  

Úspěch 7. ročníku Dolského bice cupu jednoduchými slovy shrnula M. Rašková: „Děkujeme všem, kteří pomáhali a hlavně těm, kteří přišli závodit!  A věříme, že kdo přišel, nelituje, a za rok přijde zas. Vždyť proč by nepřišel? Děti se projedou, rodiče si zafandí. Počasí nám opět přálo, odřené koleno jen jedno, ze všech stran spokojenost - alespoň tedy za nás, pořadatele - rozdali jsme, co jsme mohli - medaile, diplomy, ceny, sušenky, pro školou povinné za první místo i poháry.“

Žádný závod se v dnešní době neobejde bez sponzorů. Ten letošní podpořilo Město Dobruška, CSS Sobotka Dobruška, který věnoval celkovému vítězi krásné sportovní hodinky, SDH Dobruška – Doly a TRI CLUB Dobruška.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám