Hlavní obsah

Sedmnáct medailí ostravských karatistů ze dvou polských turnajů

Novinky, Miloš Škoda

V sobotu 29. října se zúčastnila devítičlenná reprezentace ostravského klubu karate ATTFIS mezinárodního turnaje, který se konal v Legnici v jihozápadním Polsku. Ostravští karatisté vybojovali celkem 14 medailí - dvakrát zlato, pětkrát stříbro a sedmkrát bronz.

Foto: Miloš Škoda

Reprezentace na mezinárodním mistrovství v Legnici

Článek

Nejmladší závodníci byli nejúspěšnější

Nejlepšího výsledku dosáhla pětiletá Sabina Světlíková, která vybojovala zlato v kata 5 - 7 let, stříbro v kumite fantomy a bronz v otevřené kategorii cvičících od září 2015.

Zlato skvěle vybojoval v kata 5 - 7 let malý Kryštof Bunček (5 let), v této kategorii po skvělých výkonech debutoval malý Filip Šiler (5 let), který bral bronz a ještě bronz v kategorii agility 5 - 7 let. Dále pak vybojovala Agáta Julinová bronzovou medaili v kata.

„Je skvělé vidět pokroky a úspěchy našich nejmenších. Jsme na ně všichni moc hrdí!” sdělila trenérka Veronika Škodová (2. Dan).

Dorostenec Jakub Ferad získal také tři medaile

Kuba Ferad se perfektně probojoval až do finále dorostenecké kategorie kata 14 - 15 let, kde však podlehl favoritovi kategorie 1:4. V kumite pak v prvním kole vyhrál 1:0, v boji o finále pak podlehl a získal bronzovou medaili. V kata týmu s Davidem Šebkem a Arthurem Fricem pak společně vybojovali stříbrné medaile. Arthur Fric podlehl v úvodním duelu kumite 0:2. David Šebek pak podlehl v úvodním duelu kata těsně 2:3.

V sobotu 22. října se pak ještě zúčastnila pětičlenná reprezentace Champion Cupu v Lodži, kde vybojovala celkem 3 medaile. Stříbro z tohoto turnaje bral Dominik Trubiánský, bronzové medaile pak Vojtěch Válek a Kryštof Bunček (5 let).

Karatisté však ještě sezónu zdaleka nekončí, zúčastní se celé řady dalších turnajů.

Reklama

Výběr článků

Načítám