Hlavní obsah

Sdružení sousedů připravilo dýňové odpoledne

Novinky, Jana Elbelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z pravidelných akcí pro sousedy v chomutovské části Černý vrch se stalo i podzimní dýňové odpoledne. V sobotu 13. října ho pořádalo občanské sdružení Černý vrch, které vzniklo před šesti lety, aby zachránilo kousek zeleně, který měl padnout za oběť nové výstavbě.

Foto: Jana Elbelová
Článek

Původní dětské hřiště bylo v roce 2006 zrušeno, ale obyvatelé přilehlých domků se nechtěli smířit s likvidací svého "plácku", který vždy patřil hlavně dětským hrám. Proto se zavázali o pozemek pečovat a smysluplně ho využívat. 

Kromě brigád se tak uskutečňují na plácku sousedská setkání při různých příležitostech. V minulosti se zde konaly pohádkové stezky pro děti, soutěžní odpoledne a již tradicí se stala dýňová odpoledne. Akce je určena celým rodinám.

Děti si rády zasoutěží, vyrobí si lucerny, namalují strašidelné obličeje na balónky a hlavně spolu dovádí. Hlavní soutěží je pak ta o nejlepší vyřezanou dýni. Tu mohou rodiny připravit doma předem, nebo ji vydlabat přímo na místě. Každý se dočká odměny. Akce však není určena jen dětem.

"Máme tu také soutěž o nejlepší podzimní zákusek a tak se maminky a tety předhánějí v přípravě pamlsků. Letos jsme zvolili na přání porotců zákusky slané. Porotou jsou přítomní tatínci, a když mají ochutnáno, teprve pak se do dobrot mohou pustit i ostatní příchozí," sdělila předsedkyně sdružení Ivana Menhardová.

Akce letos přilákala řadu rodin z okolí s asi třiceti dětmi i přes posunutí termínu z pátku na sobotu kvůli dešti. Příští akcí sdružení bude vánoční setkání sousedů 23. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám