Hlavní obsah

Sbírka zaměstnanců pomohla rodině, která přišla o tatínka

Novinky, Zdeněk Fekar

Osmačtyřicetiletý zkušený bankovní expert a také známý bloger Pavel Sikora měl druhý den oslavit osmnáctiny se svými dcerami Ráchel a Rebekou. Těsně před Vánocemi nečekaně opustil je i jejich čtrnáctileté bratry Ondřeje a Jonáše, ženu Janu a velkou hypotéku.

Foto: Zdeněk Fekar

V lednu předal šéf Předvýběru.CZ František Boudný s celým týmem symbolický šek předsedkyni správní rady Nadačního fondu Toník Jitce Kulhánkové.

Článek

Pavel byl shodou okolností revizorem Nadačního fondu Toník, který vznikl právě proto, aby pomáhal dětem, jejichž rodiny se ocitly v tíživé situaci.

Pohotově vypsané sbírky se zúčastnily desítky lidí i firem, díky kterým mohl Toník rodinu podpořit částkou 169 tisíc korun.

„Věřím, že jsme aspoň trochu pomohli k tomu, aby Sikorovi strávili Vánoce bez stresu z budoucnosti, když už není v lidské moci vrátit jim důležitého člena rodiny. Velký vděk patří všem, kdo nám k tomu pomohli,“ děkuje šéfka nadačního fondu Jitka Kulhánková.

Největší příspěvek ve výši 40 tisíc korun poskytla personální společnost Předvýběr.CZ, která už předloni Toníka podpořila.

„Náš tým cítí potřebu pomáhat lidem, kteří to potřebují. Byli to vlastně sami zaměstnanci, kdo přišli s tím, že by opět rádi mezi sebou uskutečnili sbírku, která někomu pomůže. A protože s Toníkem už máme dobrou zkušenost, v krátké době kolegové vybrali částku, kterou potom firma zaokrouhlila na dvojnásobek,“ shrnuje šéf personální společnosti František Boudný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám