Hlavní obsah

Sbírka Srdce dětem nadělí ještě před Vánocemi dětským pacientům 38 milionů korun

Novinky, Tomáš Kopečný

Charitativní sbírka Srdce dětem organizovaná každoročně společností Lidl a Život dětem, o.p.s. už zná svůj letošní výtěžek. Akce, která v sobotu vyvrcholila dobročinným koncertem Rádio srdcem na Staroměstském náměstí v Praze, vynesla na pomoc vážně nemocných dětí celkem 38 milionů Kč.

Foto: Martin Haleš

Šek přebírají z rukou ředitele Lidl ČR Pavla Stratila za Život dětem, o.p.s. dámy Anna Strnadová (vpravo) a Maria Křepelková (vlevo)

Článek

„V loňském roce sbírka Srdce dětem přinesla nemocným dětem 30 milionů korun, letos jsme od generálního ředitele společnosti Lidl dostali na závěr koncertu šek s úžasnou, opravdu šokující částkou 38 milionů Kč. Tuto částku se nám podařilo získat díky laskavosti společnosti Lidl, nadšení jejich zaměstnanců a úžasným, štědrým zákazníkům, přitom zákazníci nemocným dětem darovali 36,5 milionů Kč a společnost částku navýšila na rovných 38 milionů Kč.

Všem patří opravdu velké poděkování, vlastně jen velmi obtížně hledáme slova díků, která by mohla dostatečně vyjádřit náš vděk. Je to nesmírná pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi, které se bez podpory nás ostatních neobejdou. Ujišťujeme, že peníze poputují tam, kde jsou skutečně potřeba,” uvedla ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Sbírka Srdce dětem se letos konala již po deváté a probíhala ve všech prodejnách Lidl od 4. do 17. listopadu. Během všech jejích ročníků se podařilo pomoci mnoha nemocným dětem. A počet těch, kterým sbírka pomůže, se díky letošnímu výtěžku znovu navýší. I tentokrát se získané finanční prostředky využijí na nákup nejrůznějších zdravotních a kompenzačních pomůcek, které zdravotní pojišťovny hradí jen částečně nebo vůbec, na speciální neurorehabilitace nebo ozdravné pobyty.

Šek na výslednou částku se do rukou organizace Život dětem dostal tuto sobotu 7. prosince během charitativního koncertu na Staroměstském náměstí v Praze. Ten se letos ve spolupráci s Evropou 2 a Frekvencí 1 konal již potřetí a pomalu se stává každoroční předvánoční tradicí.

„Události propojující charitu s kulturou jsou pro návštěvníky vždycky lákavé, obzvlášť teď v adventním čase. My sami je máme rádi, protože na nich vždycky panuje krásná atmosféra. Naše poděkování patří všem vystupujícím umělcům a rádiím Evropa 2 a Frekvence 1, která se i letos do tohoto krásného projektu s námi pustila. Program běžel od odpoledne až do večera a na jevišti se vystřídala řada umělců. Jsme rádi, že jsme mohli poděkovat jednak firmám, které nám v rámci koncertu předávaly šeky pro nemocné děti a také široké veřejnosti za celoroční přízeň, a to nejen v projektu Srdce dětem. Bez otevřených srdcí laskavých lidí bychom my pomáhat nemohli. Všem z celého srdce děkujeme,” doplnila Maria Křepelková.

Reklama

Výběr článků

Načítám