Hlavní obsah

Sběrný dvůr v Bohumíně bude v sobotu 17. listopadu uzavřený

Novinky, Lucie Balcarová

Sběrný dvůr v Koperníkově ulici bude mít v sobotu 17. listopadu zavřeno. A to kvůli státnímu svátku. Pokud jste jej chtěli využít, přeplánujte si svou návštěvu až na příští týden. To budou jeho brány otevřeny denně od 8 do 16 hodin. V sobotu 24. listopadu bude možné jej využít od 8 do 14 hodin.

Foto: archiv BM servisu

Vyhozenou sedačku u kontejnerů v Čáslavské ulici v Bohumíně měl její majitel odvézt do sběrného dvora.

Článek

Do sběrného dvora mohou obyvatelé Bohumína odevzdávat například velkoobjemový odpad, který se nevejde do běžné popelnice či kontejneru. Například skříně, koberce, sedačky.

„Často se bohužel stává, že Bohumíňáci tento typ odpadu do sběrného dvora vůbec nedovezou a odloží ho u kontejneru nedaleko svého domu s tím, že to někdo nakonec uklidí. V tomto případě se však jedná už o černou skládku, za kterou hrozí pokuta od městské policie. Tento odpad však ke kontejneru ani popelnici nepatří. Musíme jej nechat speciálně odvézt a náklady pak zaplatí všichni Bohumíňáci jako likvidaci černé skládky,“ upozorňuje na opakující se nešvar ředitel městských technických služeb BM servisu Marek Pieklo.

Do sběrného dvora mohou lidé přivézt i rostlinný odpad jako je posečená tráva, listí a ořezy stromů a větví do průměru pěti centimetrů. Využít jej mohou Bohumíňáci také pro uložení nebezpečného odpadu, například autobaterií, motorových olejů, zbytků barev či chemikálií, olejových filtrů nebo obalů s nebezpečnými látkami.

Ve dvoře je možné odevzdat také pneumatiky, a to maximálně 5 kusů na jeden byt či rodinný dům. Pracovníci sběrného dvora převezmou i vyřazené elektrospotřebiče, jako například televizory, počítače, ledničky, vysavače, pračky nebo žehličky.

Lze tady odevzdat i separovaný odpad, tzn. papír, plasty, sklo, nápojové kartony nebo plechovky od nápojů. Dvůr odebírá i kovový nebo stavební odpad. U posledního zmíněného je však odběr omezen na jeden středně velký vozík, a to podobně jako v případě pneumatik na jeden byt či rodinný dům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám