Hlavní obsah

Saxofonista Štěpán Markovič ukončí v pátek Jazz na Karlštejně

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš přední jazzman Markovič se právě vrátil ze South Bohemia Jazz Festu, kde v neděli koncertoval s kapelou Gulo Čar a společně s Karlem Rodenem uváděl další velké hvězdy na pódiu. V pátek jej čeká ukončení pravidelných letních jazzových večerů v karlštejnském podhradí.

Foto: Alena Chlumská, Jazz Agency

Markovič v neděli roztančil s Gulo Čar budějovické náměstí

Článek

Štěpán Markovič patří mezi nejuznávanější jazzové hráče. Jako saxofonista má za sebou neuvěřitelně rozsáhlou studiovou tvorbu. Během své hudební kariéry doprovázel při koncertech i takové hvězdy jako Raye Charlese či Lizu Minnelli; natočil desku s prezidentem Billem Clintonem.

Projekt Jazz na Karlštejně představuje komorní koncertní vystoupení v letních měsících v kouzelné atmosféře v těsné blízkosti středověkého hradu Karla IV. Závěrečné vystoupení Štěpána Markoviče a jeho hostů je naplánováno na 26. srpna 2011, kdy bude festival ukončen. Celá akce se odehraje v areálu restaurace U Karla IV. Od 19.00 hodin se na Karlštejně začne hrát jazz. V první části vystoupí nadějní studenti Konzervatoře Jaroslava Ježka, druhá polovina koncertu bude patřit jazzmanu Markovičovi. Vstupenky na celý večer za 200 Kč budou k dostání pouze na místě. Více o akci na tomto odkazu

Reklama

Výběr článků

Načítám