Hlavní obsah

Salesiánské středisko Štěpána Trochty připravilo na prázdniny tábory i léto v sídlišti

Novinky, Hana Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obou teplických salesiánských střediscích probíhají tábory klasické i příměstské. Některé děti docházejí na doučování i o prázdninách.

Foto: Pavlína Bláhová

Tábor v Osečné.

Článek

Léto v sídlišti nabízí různorodou zábavu i poučení na příměstských táborech. Děti, které z různých důvodů nemohou odjet mimo město, se scházejí ve střediscích, odkud vyrážejí na výlety. Už si užily soutěže, výtvarné činnosti, přespání ve středisku, plaveckou, motokáry, bowling, stopovačku s opékáním buřtů, koně na statku v Úpořinách nebo zoo v Praze. 

Program nízkoprahového klubu pro mládež (13 – 26 let) je věnovaný převážně sportu. Mládežníci odehráli fotbalový turnaj v Obrnicích, v Praze navštívili Aquapalace a prošli si památky, ve sportcentru ve Žlutých lázních se projeli na šlapadlech, kolech nebo si vyzkoušeli beachvolejbal a vyrazili také do Mostu na Aquadrom. Čekají je další akce včetně soustředění s boxem.

Klasické tábory probíhají v přírodě. Letošními zastávkami jsou Janov nad Nisou, Velké Hamry, Osečná, Plzeň a Salesiánské středisko v Bulharsku. 

Kromě těchto akcí ještě v Proseticích během léta probíhá individuální doučování. Doučuje se 6 dětí na opravné zkoušky a jeden cizinec český jazyk. 

Reklama

Výběr článků

Načítám