Hlavní obsah

Salesiáni otevřeli středisko volného času v Trnovanech

Novinky, Hana Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská část Teplic Trnovany má zpátky své středisko volného času a nízkoprahové zařízení. Den otevřených dveří se chystá na středu 9. května.

Foto: Hana Machová

Salesiánské středisko Štěpána Trochty, Teplice - Trnovany, Maršovská 1539/3

Článek

Salesiánské středisko Štěpána Trochty otevřelo středisko volného času v Teplicích - Proseticích už v roce 1999. O deset let později vybudovalo ze starých obchodních prostor druhou pobočku na Luně, v Teplicích - Trnovanech. Ta vznikala od základu za velké pomoci dárců a donátorů.

Po osmi letech se majitel rozhodl nájemní smlouvu ukončit a nastalo hledání nových prostor vhodných pro školské zařízení. Splnit bezpečnostní a hygienické předpisy však není jednoduché.

Nová patrová budova vedle potravin U Týny, Maršovská 1539/3 měla původně sloužit jako restaurace a fitness centrum. Dnes je z ní prostor pro děti a mládež.

Přízemí slouží k setkávání, hraní her, stolního tenisu, kulečníku nebo fotbálku a k výtvarným aktivitám. Sem mohou děti i mládež přijít každý den od 12:30, zahrát si popovídat, ale také kdykoliv odejít. V patře jsou pravidelné činnosti, doučování, bubínky, notičky, dívčí klub, dramaťák, žonglování, malý počtář a mnoho dalších kroužků. Na terase, venku a v nedaleké tělocvičně probíhá atletika, fotbal, florbal a další sportovní činnosti. 

Protože je budova uprostřed panelového sídliště, tak nejhlučnější aktivita - hudebna, byla přesunuta do Červeného kostela.

Prostory už dětem i mladým lidem z Trnovan slouží. Veřejnost se může s nabízenými aktivitami seznámit ve středu 9. května od 15 hodin. Od 17 hodin pak bude následovat beseda na téma "Trnovany". Další dva dny, tedy ve čtvrtek a pátek od 12:30 můžete navštívit běžný provoz střediska a prohlédnout si nové prostory.

Reklama

Výběr článků

Načítám