Hlavní obsah

Sabathory hlásí po šesti letech comeback na koncertní pódia

Novinky, Martin Mikysa

Královéhradecká death metalová skupina Sabathory, která odehrála svůj první koncert už v roce 1996, se po skoro šestileté hibernaci, kdy v roce 2010 ukončila svou činnost, opět vrací na koncertní pódia.

Foto: Martin Mikysa

SABATHORY 2015

Článek

Bratři Samkové, kteří tvoří páteř tohoto hudebního tělesa, se rozhodli obnovit sestavu, ve které hrála skupina v období zhruba před deseti lety. Milan, Honza a Martin 

„Pro comeback jsme zvolili hned dva termíny v Hradci Králové a to v 4. prosince v Music baru Striga, který se nachází na třídě Karla IV., a 23. ledna v Runway clubu 96 v restauraci U letců,” zní oficiální vyjádření kapely.

Sabathory mají na svém kontě celkem dva demosnímky (World of Nobody z roku 1998  a Six Inner Crimes rok 2000) a dvě plnohodnotná alba (Forever Ill z roku 2002 a Old Scars Are Opening rok 2008)

Známí jsou daleko za hranicemi východočeského regionu, ale nutno podotknout, že přes raketový start se musela skupina vypořádat s poměrně častými personálními změnami na postech bubeníků a dokonce i baskytaristů. Situaci ohledně baskytary vyřešil Milan Samek radikálně způsobem sobě vlastním a to tak, že vyměnil kytaru, na kterou dosud hrál, za baskytaru. Bubeníků se v kapele vystřídalo zhruba sedm a někteří se do kapely i přes svůj odchod opět vraceli stejně tak jako teď Martin.

Koncertní program připravený na nadcházející sezónu bude obsahovat skladby z obou CD plus nějakou tu novinku navíc. 

Další informace včetně ukázek k poslechu naleznete na bandzone.cz/sabathory

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám