Hlavní obsah

S kočárky se závodilo i v Komenského sadech v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V jeden den - 13. dubna v 15 hodin - se na 40 místech konal závod ve strolleringu neboli závodu kočárků. V Ostravě se závod uskutečnil pod organizátorským vedením Kláry Hlubkové v Dětském ráji v největším ostravském parku - v Komenského sadech.

Foto: Josef Zajíc

Strollering v Komenského sadech 13.4.2014: Start maminek.

Článek

Již před patnáctou hodinou se v neděli v prostoru kavárny a cukrárny Dětský ráj maminky rozcvičovaly při hudbě, aby následně při startu podaly i s dětmi co nejlepší výkon.

„Závod kočárků se v neděli konal po celé České republice na zhruba 40 místech,” uvedla hlavní organizátorka záslužné akce Klára Hlubková. „Závodí se na stometrové trase ve třech kategoriích. Maminky s kočárkem, ve kterém je dítě, tatínkové s kočárkem a rodiny. Zde je pravidlo, že se kočárku musí dotýkat nejméně dva členové rodiny. Závod je v chůzi, sice ve svižné chůzi, ale rozhodčí budou bedlivě dohlížet, aby závodníci neběželi,” dodala Klára Hlubková.

V 15 hodin se na start postavily, vždy po čtyřech, nejprve maminky. Vítězka "rozběhu" postupovala do velkého finále. Některé maminky se prostě neudržely a v určitý okamžik měly obě nohy nad chodníkem. A to se nesmělo. V takovém případě organizátoři dali těmto maminkám ještě jeden pokus.

Tatínkové měli ještě větší problém udržet svoji energii v klidu a neběžet. Poháněni svými syny či dcerami občas si krok prodloužili do běhu. Stejně jako maminky někteří běželi náhradní běh.

To se nelíbilo svěřencům, kteří se vezli. Dávali to rodičům hlasitě najevo. Dokonce jedna dívenka vylezla z kočárku a ukázala, jak se to má tlačit.

Celou akci od 15 do 18 hodin moderovala Monika Žídková, Miss České republiky 1995, Miss Europe 1995 a v České republice Miss tisíciletí. Po závodech pokračoval zábavný program pro děti i rodiče. V závěru pěkné akce byli nejlepší odměněni zajímavými cenami.

V kategorii maminky zvítězila Nikol Hradilová. Nejlepší tatínek s kočárkem byl Libor Szyrocki a nejrychlejší rodinou byl tandem Martin Věžník - Natálie Pravdová.

Výtěžek z akce byl věnován Centru Paraple, které bylo založeno v roce 1994 Zdeňkem Svěrákem a občanským sdružením Svaz paraplegiků.

Závody se v Ostravě i za podmračeného počasí zdařily. Pořadatelé, závodníci i diváci, kterých bylo asi 250, byli nadmíru spokojeni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám