Hlavní obsah

Rytířský souboj, živí netopýři, Karel IV. - na Šumavě se o víkendu nudit nebudete

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Strašín, Ostružno, Mouřenec či hrady Kašperk a Velhartice. To je pouze malý výčet míst, kde jsou o tomto víkendu pro návštěvníky připraveny nejrůznější akce.

Foto: Jan Kaše

Hrad Velhartice bude o víkendu patřit rytířům

Článek

Netopýří den

Na sobotu 30. července připravilo Infocentrum Strašín zajímavou a nevšední podívanou. Od 10.00 hodin se uskuteční Netopýří den, který bude v režii Dagmar Zieglerové ze záchranné stanice pro netopýry.

„Dozvíte se mnoho zajímavostí z netopýřího života, netopýrky si budete moci nakrmit moučnými červy a součástí akce bude i výtvarná dílnička,“ uvádí se v pozvánce.

A pokud se budete chtít trochu ochladit, můžete navštívit i zdejší přírodní památku – jeskyni. Ovšem pozor – pouze od 15.00 do 16.00 hodin (sobota) a od 14.30 do 16.00 hodin (neděle).

Rytířský turnaj

Nedaleko obce Strašín se nachází Ostružno. Ani v této malé vesničce nebudou zahálet a v sobotu od 13.30 hod. jsou pro návštěvníky připraveny divadelně – hudební hrátky.

„Přijďte si vyrobit meč nebo královskou korunu. Máte dobrou mušku a jste dost mrštní? Na kolbišti si můžete vyzkoušet své rytířské schopnosti,“ uvádí se v programu.

Chybět nebude ani rytířská pohádka plná napětí a další divadelní představení a hudební vystoupení.

Štíty stříbrného lva

Známý hrad Velhartice bude od pátku 29. července dějištěm akce s názvem Štíty stříbrného lva: výlet do 14. století aneb Boření mýtů na Velharticích.

Součástí budou turnaje, ukázky ranhojičství a řemesel, zbrojnice, výcvik v lukostřelbě či průvod šlechticů. Pokud se budete chtít zúčastnit, je třeba počítat se zvýšeným vstupným, např. v sobotu zaplatí dospělý 200 Kč, děti od 6 let 120 Kč a za rodinné vstupné dáte rovných 500 Kč.

Komentované prohlídky, výstavy, představení

Kostel sv. Mořice na Mouřenci zve všechny zájemce o komentované prohlídky a dále v neděli se zde od 14.00 hod. uskuteční přednáška PhDr. Jana Lhotáka s názvem Karel IV. v českých a šumavských souvislostech. 

V Muzeu Lamberská stezka bude v sobotu slavnostně zahájena výstava Pavla Přibyla Fotografika.

Na hradu Kašperk se kromě prohlídek můžete těšit i na letní divadelní představení spolku Kašpar Romeo a Julie.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám