Hlavní obsah

Rýmařovsko má návštěvníkům co nabídnout

Novinky, Alois Miarka

Devátým rokem slouží rekreantům a turistům Informační centrum na náměstí v Rýmařově. Návštěvníci ho nejvíce vyhledávají o letních prázdninách. V červenci si přišlo pro radu 1 893 hostů a v srpnu jich bylo ještě o 175 více.

Foto: Foto: Růžena Zapletalová

Rýmařovské náměstí zkrásnělo díky loňské rozsáhlé rekonstrukci.

Článek

„Lidé se zajímají o tipy na výlety, například si chtějí zajet na hrad Sovinec, pokochat se Rešovskými vodopády nebo obdivovat unikátní Pradědovu galerii u Halouzků v Jiříkově,“ uvedla Jitka Šašinková, pracovnice infocentra, která často návštěvníkům poradí i nejvhodnější způsob veřejné hromadné dopravy. Těm, co raději šlapou pěšky, doporučí turistické a naučné stezky a také cyklotrasy vedoucí k přírodním, historickým i sportovním atraktivitám na Rýmařovsku.

„Pokud návštěvníci zavítají do Rýmařova, zajímají se i o památky a další atraktivní místa přímo v našem městě. Pozveme je například do muzea, které se pyšní sbírkou hedvábných brokátů a také řadou unikátních archeologických nálezů dokumentujících historii regionu od pravěku do 20. století. Zájemcům o sakrální památky doporučíme prohlídku kaple V Lipkách, jež je nazývána perlou severomoravského baroka. Milovníkům historických objektů navrhneme návštěvu janovického zámku. Cestou se mohou zastavit ve Flemmichově zahradě, odkud se lze pokochat pěkným výhledem na Jeseníky a přitom protáhnout tělo na posilovacích cvičících prvcích,“ uvedla pracovnice infocentra.

Rýmařovsko ráj pro lyžaře

Kdo si rýmařovský kraj zamiloval v létě, většinou ho chce poznat i v zimě. Do infocentra v těchto dnech píší a volají příznivci zimních sportů s dotazy, kdy konečně letošní lyžařská sezona vypukne. Už se nemohou dočkat. Sledujeme denně průběh zasněžování zejména v nedalekých a sjezdaři velmi oblíbených  Ski areálech v Malé Morávce a Karlově,uvedla Šašinková. „Sněžná děla už koncem listopadu začala chrlit bílou peřinu, ale teplejší počasí v minulých dnech zase začátek sezony poněkud oddálilo.

Vlajková loď

„Rýmařovsko je vlajkovou lodí v poskytování kvalitních a komplexních produktů cestovního ruchu v moravskoslezské části Jeseníků,“ uvedl Michal Blaško, manažer destinační společnosti Euroregionu Praděd.  „Zástupci obcí a měst z Rýmařovska ve spolupráci se správci atraktivit a poskytovateli dalších služeb vytvořili silnou síť subjektů a s marketingovou podporou Euroregionu Praděd dokážou přilákat náročného hosta a poskytnout mu vše, co k pobytu v Jeseníkách potřebuje.

Svědčí o tom i nejvyšší nárůsty návštěvnosti v moravskoslezské části Jeseníků za poslední čtyři roky. V roce 2013 se podle údajů Českého statistického úřadu ubytovalo v hotelích a penzionech na Rýmařovsku 61 775 hostů,“ dodal zástupce Euroregionu Praděd. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám