Hlavní obsah

Rýmařovská barokní kaple V Lipkách opět otevřela brány veřejnosti

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátkem května začala nová návštěvnická sezóna barokní kaple V Lipkách v Rýmařově.

Foto: Renáta Polišenská
Článek

Tato zvenku poměrně nenápadná památka ukrývá skvostnou freskovou výzdobu, která je dílem olomouckého malířského mistra Ferdinanda Nabotha a jeho nástupce, janovického rodáka Jana Kryštofa Handkeho. Druhý zmíněný malíř je také autorem oltářního obrazu s výjevem Navštívení Panny Marie, kterému je zasvěcena celá kaple.

"Stejně jako v loňském roce chystáme koncerty, pro které by bylo škoda příjemnou atmosféru kaple nevyužít. V pátek 1. června pozveme návštěvníky na Noc kostelů, která v kapli proběhla už v minulém roce a pro velký úspěch se bude konat i letos," informovala Lenka Baborovská, ředitelka Městského muzea Rýmařov. 

Kapli V Lipkách lze navštívit až do konce září vždy v úterý, čtvrtek či sobotu od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. Vstupné činí 20 Kč, snížené 10 Kč. Mimo otevírací dobu (pouze ve středu a pátek) je možné kapli navštívit za jednotné vstupné 300 Kč po předchozí domluvě na info@rymarov.cz nebo telefonu 554 212 381

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám