Hlavní obsah

Růžová bublina nadělila dárky malým pacientům

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Vánoc sice ještě pár dní zbývá, malí pacienti dětského oddělení českobudějovické nemocnice ale dostali první vánoční dárky již ve středu. V nemocnici jim je předaly zástupkyně Nadačního fondu Pink Bubble – růžová bublina splněných přání.

Foto: Lenka Pokorná

Sama dobře vím, jak mohou dny a týdny v nemocnici pomalu ubíhat, říká patronka daru pro malé pacienty českobudějovické nemocnice Ida Melmerová.

Článek

Proč hračky právě pro českobudějovické dětské oddělení? „Slečna Ida Melmerová z naší nadace je bývalou onkologickou pacientkou, a protože je Jihočeška a léčila se také na zdejším oddělení, chtěla udělat radost nemocným dětem právě zde. Hračky nám pro tyto účely věnovali organizátoři soutěže Hračka roku,“ uvedla Renáta Němcová z Nadačního fondu Pink Bubble.

Hračky získané od nadace rozmístí personál nemocnice do jednotlivých stanic dětského oddělení úměrně věku pacientů. Následně pak budou k dispozici všem dětem, které jsou zde hospitalizované.

Pink Bubble podporuje děti a mladé lidi, kteří podstoupili onkologickou léčbu ve zdravotnických zařízeních po celé České republice. „Jsem přesvědčený, že děti budou nadšené. Každý dárek, radostný okamžik či veselý moment, který obohatí a zpříjemní jejich pobyt na našem oddělení, je vítanou součástí léčebné terapie. O tom, že dobrá nálada léčí, nemůže být pochyb,“ poznamenal primář Dětského oddělení Nemocnice České Budějovice Vladislav Smrčka.

To potvrdila i patronka daru Ida Melmerová. „Sama dobře vím, jak mohou dny a týdny v nemocnici pomalu ubíhat. Věřím, že dětem tyto dárky udělají radost a pomohou jim léčbu v nemocnici lépe psychicky zvládnout. Všem přeji hodně sil, trpělivosti a především úplné uzdravení,“ poznamenala někdejší malá pacientka.

Nadační fond Pink Bubble vznikl v dubnu roku 2012 z iniciativy Martiny Šmukové, která se předtím po dobu 11 let podílela na vedení Nadačního fondu dětské onkologie Krtek při brněnské dětské nemocnici. Důvodem k založení Nadačního fondu Pink Bubble byly mimo jiné i specifické potřeby starších (náctiletých) pacientů, tedy věkové skupiny, která v té době stála poněkud stranou veřejné pozornosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám