Hlavní obsah

Ruda z Ostravy rozesmál Těšín

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín se stal zastávkou dvou skvělých komiků Michala Kavalčíka alias Rudy z Ostravy a stejně známého, především z televize, Miloše Knora.

Foto: Josef Zajíc

KOMICI s.r.o. v akci

Článek

Oba naplnili sklepní místnost kulturního JAZZ klubu Na střelnici. Klub stojí na okraji řeky Olše, těsně u pohraničního mostu do polského Cieszyna.

Michal Kavalčík je herec. Vystudoval Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. V současné době je na umělecké volné noze v Praze. Hraje v divadle Bez zábradlí v představení Cikáni jdou do nebe. Působí v představení Producenti v divadle v Karlíně a také v představení KUDYKAM z dílny Hapky a Horáčka. Miloš Knor je známý především z vystupování, moderování v televizi. Například Rande naslepo!

Sešli se v představení KOMICI s.r.o. Přestože vystupují spolu, dodržují systém, řečeno česky, Vystoupení jednoho muže. Vzájemně si nevadí a především neupřednostňují. Diváci mají dojem jednoho celku, souvislé zábavy, jemného inteligentního humoru. Pravdou je, že jemný humor přejde občas do hrubšího zrna se sarkastickými a břitkými šlehy a připomínkami k současnosti. Slangová mluva Kavalčíka jen podtrhuje krásu ostravsko-těšínsko-třineckého dialektu, kterému právě těšínští diváci dobře rozuměli.

Oba komici pracovali velmi dobře s divákem, kterého zapojili do své hry a zábavy. V tu chvíli ho dovedli postavit na svoji uměleckou úroveň. Nezesměšňovali. To se divákům líbilo. Neboť kdo by nestál rád aspoň chvíli pod rampami světel na prknech, která znamenají svět.

Komici mají ve středu 15. prosince představení v Klubu Garáž v Ostravě. Podrobnosti najdete na www.rudazostravy.cz nebo www.KOMICI.CZ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám