Hlavní obsah

Roztržitý otec zapomněl v Pradědově muzeu dceru, svitlo mu až po manželčině telefonátu

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaneprázdněný otec odešel z Pradědova dětského muzea v Bludově na Šumpersku bez své čtyřleté dcery. Na omyl ho po třech hodinách upozornila až manželka. Holčička si, zabrána do hry, nepřítomnosti nespolehlivého rodiče vůbec nevšimla. Od skřítka dostala za statečnost celoroční vstupenku.

Foto: Lucie Pešková Kulichová

Čtyřletá Anetka nakonec noc v muzeu trávit nemusela.

Článek

Vyžehlit pořádný průšvih u ženy i dcery musí tatínek čtyřleté Anetky. Ve víru řešení pracovního problému ji totiž v sobotu 2. ledna nechal v Pradědově dětském muzeu a bezmyšlenkovitě odjel do práce. Na omyl ho po třech hodinách upozornila manželka telefonickým dotazem: „Kde jste tak dlouho?”

Děvčátko však bylo tak zabráno do her s ostatními dětmi, že si nepřítomnosti otce ani nevšimlo. Vyplašený tatínek dorazil do muzea právě v době, kdy obsluze muzea došlo, že Anetka zůstala v areálu sama. Ta si stále myslela, že si tatínek třeba jen odskočil na toaletu nebo pro kávu.

„Rodiny postupně odcházely, dětí a hlavně dospěláků ubývalo, nicméně všechny děti si hrály, takže mě ani nenapadlo, že je některé dítě "opuštěné",” uvedla Markéta Ficnarová, která v Pradědově dětském muzeu právě obsluhovala.

„Anetka byla tak statečná, že jí náš maskot skřítek Theodor věnoval celoroční vstupenku a velkého skřítka k tomu. Doufám ale, že nám teď rodiče nebudou utíkat bez dětí ve velkém,” doplnila se smíchem Markéta Ficnarová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám