Hlavní obsah

Rožnovský sraz skútrů se blíží, očekává se rekordní účast

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 12. června v Rožnově pod Radhoštěm odstartuje jedna z nejočekávanějších skútrařských událostí roku, mezinárodní skútr sraz Po Valašsku na skútru. Sraz fanoušků malých kubatur na Rožnovsku organizuje již čtvrtým rokem Radek Rebroš se svými nejbližšími a letos opět očekává rekordní účast.

Foto: Jiří Škrobák

Rožnovské náměstí se v sobotu 12.6. opět naplní skútry všech tvarů a barev

Článek

„Letos se nám pro spolupráci podařilo získat Ranč Bučiska, který poskytne perfektní zázemí jak pro skútraře, tak pro doprovodný program,” řekl Radek Rebroš. Účastníci srazu i veřejnost se tu mohou těšit na cimbálovku FCM Radegast, která zahraje už v pátek večer.

Sobotní program začne v 11 hod na rožnovském náměstí. Tady bude k vidění nejvíc skútrů na jednom místě. Pořadatelé se těší, že loňská účast (přes 300 skútrů) bude dvojnásobně překonána.

V balíčku, který účastníci srazu dostanou po registraci na náměstí, bude opět pamětní samolepka srazu, dárečky od sponzorů a nově i pamětní tričko, které si mohli účastníci srazu dopředu objednat. „Díky navázání spolupráce s místními firmami získávám pocit, že celý ten shon kolem organizace srazu stojí za to,” dodal Rebroš. Například ve videopozvánce od Zvrchu & Zhora se vtipně podařilo skloubit koně s "koňmi". 

Spanilá jízda skútrů odstartuje kolem 12 hod z rožnovského náměstí a letos povede přes Valašskou Bystřici na Karolinku, kde u Balatonu bude hodinová přestávka.

Po návratu do areálu Ranče Bučiska se rozjede program plný soutěží a testování strojů, taneční vystoupení rožnovské skupiny Heart2Beat a losování tomboly, ve které se objeví hodnotné ceny od partnerů srazu. Letošní novinkou je i soutěž o nejlépe vystylovaného skútraře či skútristku a cena pro vítěze je více než originální - ručně malovaný obraz od Veroniky Ottopalové.

Večerní koncert

Na večerním pódiu se letos představí a publikum rozpumpuje slovenská kapela Frequency. Tato mladá skupina je novým slovenským hudebním objevem a pro rožnovské fanoušky si chystá šou. Kdo viděl jejich na jeden záběr natočený videoklip ke skladbě Red'O'Metry, ví, že se Rožnov už teď má na co těšit.

Po Frequency na scénu nastoupí opět cimbálová kapela FCM Radegast, která je zárukou zábavy až do rána.  

Nedělní jízda pro Libušín

Jako vloni, tak i letos se skútraři v neděli podívají na Libušín. Celý víkend budou mít návštěvníci srazu možnost přispět na vyhořelou národní kulturní památku na Pustevnách. Výtěžek z této sbírky bude již tradičně odevzdán vedení Valašského muzea v přírodě přímo v areálu Dřevěného městečka, kde také sraz skončí.

Akci vyjádřili svou podporu nejen malé místní firmy, a proto se daří skútr sraz na rožnovsku pořádat v takové podobě a hlavně kvalitě. Díky patří partnerům: Město Rožnov pod Radhoštěm, Valašské muzeum v přírodě, Robe, Dioflex, Lotus Grill, Reality Kocourek, Ranč Bučiska, Scootland, HV Free, Mai Cafe, Zvrchu, Reklamarožnov.cz, Dolda Trans, Unipar, Morava Motors, Top Cigars, Allianz, Bonusia, Sweet666design, JLF TRADE, Enotria Wine & Coffee Store a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám