Hlavní obsah

Rozloučení s výstavou patchworku předčilo v Poličce očekávání

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po tři měsíce měli návštěvníci poličského muzea možnost navštívit vánoční výstavu - Advent s vůní patchworku. Pro ty, kteří nevědí, co patchwork přesně znamená, jde o techniku sešívání malých, různě barevných kousků látek tak, aby vytvářely geometrické vzory, jež vám berou dech.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Pokud patříte mezi milovníky této techniky, nebo jen rádi tvoříte, byla celodenní nedělní dílnička právě pro vás. Několik zkušených dam z Litomyšle a z Poličky si pro návštěvníky připravily balíčky, ve kterých byl nachystán materiál na vlastnoruční výrobu něčeho malého a patchworkem provoněného. Během dne tak vzniklo nespočet krásných andílků, ozdobných zvonků, květin, deček…

Dílničku si nenechalo ujít na desítky spokojených návštěvnic, které si odnesly něco malého na památku na výstavu, jež mnohé motivovala a inspirovala. Zároveň, jak se říká - pronikly pod pokličku a dozvěděly se, jakým způsobem se látky skládají a sešívají k sobě, jak přesně technika patchworku funguje a pokud si někdo nevěděl rady, byly zde členky spolku - ochotny poradit a pomoci. Patchworková dílna se tak stala příjemnou tečkou za jinak úspěšnou výstavou.

A jak už to většinou bývá - jedna výstava končí, avšak další začíná. V poličském muzeu nelení a již teď připravují výstavu, k nedožitým osmdesátinám malíře, grafika a poličského rodáka Bořivoje Borovského. Výstava představí malířovu tvorbu převážně z posledních deseti let jeho života. Slavnostní zahájení se bude konat v sobotu 26. ledna od 14.00 hodin ve výstavních sálech muzea.

Reklama

Výběr článků

Načítám