Hlavní obsah

Roudničtí strážnici dopadli zloděje drážních kabelů

Novinky, Tomáš Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu odpoledne, při kontrole Krabčické ulice v Roudnici nad Labem zaznamenala hlídka městské policie dva podezřelé muže jdoucí po kolejišti železniční tratě do Straškova. Jeden z nich nesl tašku a větší pákové kleště.

Foto: Městská policie Roudnice nad Labem

Poškozené zabezpečovací zařízení trati.

Článek

Strážnici nezaváhali a provedli kontrolu totožnosti obou osob. Jednalo se o 51letého muže z Bohušovic nad Ohří a 32letého muže z Roudnice nad Labem. Při kontrole se pokusil jeden z mužů utéct, policisté ho ale chytili.

 Důvod byl jasný. V jeho tašce se nacházely měděné kabely, které, jak pachatelé později sami strážníkům doznali, krátce předtím odcizili z traťového návěstidla. 

"Na místo se dostavil technik sdělovací a zabezpečovací distance ČD, který potvrdil příjem signálu narušení v zabezpečovacím systému. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byli oba pachatelé předáni Policii ČR," řekl velitel roudnické městské policie Martin Müller.  

Za poškození obecně prospěšného zařízení může pachatelům hrozit až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám