Hlavní obsah

Roman Dragoun zahraje v multifunkčním prostoru Lomeček u Domažlic

Novinky, Petr Hejna
Aktualizováno

Legenda tuzemského kvalitního rocku, hráč na klávesové nástroje, zpěvák a skladatel Roman Dragoun, osobnost Beatové síně slávy 2012, zavítá do západních Čech se svým novým programem. O doplnění programu se postarají písečtí 2 Generations.

Foto: Petr Hejna

Roman Dragoun

Článek

O Dragouna se domovsky se zaslouženou pýchou ucházejí dvě města - rodný jihočeský Písek a moravská metropole Brno, se kterou je profesně spjat především díky létům působení v kapelách Progres 2 a Futurum, obou zdařile plujících v hudebních vodách progresivního rocku (jak se dnes povětšinou říká tehdejšímu art rocku, prezentovaného světovými jedničkami typu Pink Floyd, King Crimson, ELP nebo Yes).

Hrál také s Michalem Pavlíčkem ve Stromboli, v současnosti koncertuje jak sólově, tak v duu např. s trumpetistou Mírou Barabášem nebo kytaristou Miloslavem Švecem. Kromě toho hraje též s početnější vlastní kapelou Roman Dragoun & His Angels, s projektem T4, nebo v české superskupině, složené z osobností zvolených posluchači Rádia Beat. Zpíval hlavní roli v muzikálu Jesus Christ Superstar, s Lucií Bílou zpíval v Oratoriu k poctě sv. Vojtěcha při události návštěvy papeže Jana Pavla II. u nás, nebo spolupracoval na muzikálu Apokalypsa.

Roman Dragoun vystoupí v sobotu 20. července v areálu Lomeček se svým sólovým programem, stavějícím na repertoáru z posledního alba Piano, ale chybět nebudou i starší kousky z tohoto mimořádně plodného autora a citlivého interpreta. Texty jsou převážně z pera píseckého básníka Milana Prince, nebo z odkazu Romanova otce, akademického malíře.

Lomeček se nachází v podhůří Šumavy poblíž hranic s Bavorskem za obcí Mrákov - Starý Klíčov, kde leží zatopený bývalý kamenolom s křišťálově průzračnou vodou. Unikátním místem tam pak je podvodní pozorovatelna, z které se dá pozorovat suchou nohou bohatý a rozmanitý sladkovodní svět plný života. Areál poskytuje celoroční potápění včetně technického zázemí a možnost zapůjčení vybavení, nabízí stravování formou domácích i regionálních specialit a navíc zmíněný kulturní a vzdělávací program. Kromě koncertů je to například každoroční mezinárodní sochařské sympózium nebo přírodní galerie.

Dalšími účinkujícími bude jihočeské, počtem komorní, přesněji dvojčlenné jihočeské seskupení 2 Generations, stavící stejně jako Dragoun na původní tvorbě v rodném jazyce. Kapela nabídne průřez dlouholetou tvorbou od 70. let po žhavé novinky, vše doprovázené velkoplošnou synchronní projekcí. plnost zvuku však zajišťuje studivě nahrané stopy bicích, kláves, basy apod, kombinované často s reálnými zvuky.

Akce začíná ve 20.00 hodin, více na webu areálu Lomeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám