Hlavní obsah

Roman Dragoun v rodném Písku rozdával radost i přijímal dary

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela zaplněná písecká Podčára nabídla v sobotu 23. dubna program plný starých i zbrusu nových písní Romana Dragouna, a to jak v podání kapely Futurum, tak v sólovém podání, či s další moravskou legendou Progres 2, s kterou jako její bývalý člen odehrál i blok jejich vlastního repertoáru.

Foto: Václav Turek
Článek

Futurum odehrálo Dragounův set v obsazení s (kromě baskytaristy) zakládajícími členy kapely, tedy s dvojicí kytaristů Emilem Kopřivou a Milošem Morávkem, a vedle Romana dalším Písečákem, bubeníkem Janem Seidlem.

Zazněly samozřejmě skladby jako Zdroj nebo Juliet. S Progresem Roman, jak jinak, naservíroval hit Muž, který se podobá odvrácené straně Měsíce i další skladby z alba Třetí kniha džunglí, páteří koncertu pak byly písně z Dialogu s vesmírem, desky Progresu před příchodem Dragouna do kapely. V přídavcích po vystoupení jednotlivých skupin zahrál Roman sólově novinky, mezi něž patřilo i zcela aktuálních Šedesát.

Ač byl koncert avizovaný jako součást turné k jeho dubnovým šedesátinám, neodpustil si Roman malé překvapení, kterým byl křest jeho nového alba Samota. Dragounův prakticky dvorní textař Milan Princ, autor většiny textů i na této novince, málem vypil do dna podaný pohár piva, kterýžto měl být použit k polití CD nosiče, a to v domnění, že mu je nabízen k osvěžení v bezmála kotelnu nahrazující atmosféře (sám Roman se dotazoval publika, zda je mu také takové horko, a se sebeironizujícím nadhledem konstatoval, že nemít tak krásné tělo, tak se svleče). Naštěstí pár kapek zbylo, a tak album nespatřilo světlo píseckého světa nasucho.

Roman dostal při té příležitosti na pódiu i dary, od provozovatele Podčáry Míry Pokorného to byla zarámovaná fotografie - portrét  z Romanova vystoupení, a také dvacet kusů bibliofilského vydání básní a úvah jeho otce, které mu předal vydavatel Václav Kinský. Další drobné dárky dostal od přátel, kterých zde opravdu nebylo poskrovnu.

Přes zmíněné dusno v sále nebylo zdaleka dusno, co se přátelské pohody týče, koncert byl plný pozitivní energie jak na pódiu, tak pod ním. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám