Hlavní obsah

Rogalo s pilotem zůstalo viset na stromě, sundat ho museli hasiči

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Pilotovi rogala, který v neděli 16. července odpoledne ve Štítné nad Vláří na Zlínsku uvízl na stromě 15 metrů nad zemí, museli pomoci do bezpečí hasiči.

Foto: HZS Zlínského kraje

Pilot s rogalem uvízl vysoko na stromě.

Článek

„Rogalista visel v popruzích zhruba hodinu, než se k němu dostali hasiči a nezraněnému muži pomohli na zem. Pilota si přesto převzali zdravotní záchranáři k preventivnímu vyšetření,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Zprávu o tom, že ve Štítné-Popově v místní části Plaňava uvízlo na stromě rogalo i s jeho pilotem, přijalo operační středisko hasičů v 15.23 hodin. Událost se přihodila asi 500 metrů pod vrcholem kopce Pláňava. Profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky spolu s členy lezecké skupiny z centrální požární stanice ve Zlíně museli proto do nepřístupného terénu s potřebným vybavením pěšky. 

„Pilot rogala, zavěšený v popruzích, s hasiči komunikoval a sdělil jim, že není zraněný. Hasiči se ho nejdříve snažili vyprostit s pomocí nastavovacích žebříků. Zachránit z nedobrovolného uvěznění se ho ale podařilo až členům lezecké skupiny,“ popsal zásah mluvčí hasičů.

Zdravotníci pilota prohlédli a nezjistili vážné zranění. „Hasiči z lezecké skupiny mu ze stromu sundali i jeho rogalo, které nebylo pádem poškozeno. Pilot si ho složil, uložil na své vozidlo a odjel domů,“ dodal Roman Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám