Hlavní obsah

Rodiče při výběru školy zajímá nejen kvalita výuky, ale i to, jak se vaří ve školní jídelně

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obědů 51 tisíc, 4 tisíce večeří, 4 tisíce snídaní, 6 tisíc přesnídávek a 4 tisíce svačin, to vše ve školním roce 2016/2017 spořádali žáci Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci. Jak se ve zdejší školní jídelně vaří, ochutnají v pátek 8. prosince i návštěvníci školy během dne otevřených dveří.

Foto: Archiv Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci

Při rozhodování o výběru školy se rodiče kromě jiného zajímají také o kvalitu školní kuchyně.

Článek

„Už dříve jsme při návštěvních dnech zaznamenali dotazy rodičů i jejich potomků, zda by bylo možné ochutnat, jak se v naší školní jídelně vaří. Takže letos jim předložíme výbornou kulajdu i další oblíbené pokrmy našich studentů, k nimž patří také buchtičky s krémem, špagety s boloňskou omáčkou, čínské nudle s kuřecím masem a vepřový řízek,“ informoval Vít Schindler, ředitel Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci, o gastronomickém rozměru dne otevřených dveří, který se ve škole bude konat 8. prosince v čase od 14 do 20 hodin.

Příchozí se kromě jiného dozvědí i to, že ve školním roce 2016/2017 bylo ve zdejší jídelně zpracováno například 5 tun brambor, 600 kg těstoviny a 500 kg rýže, že denně kuchyň vyprodukuje průměrně 300 obědů a že k dispozici jsou i dopolední přesnídávky v podobě párku v rohlíku, pomazánek, zapečených vek, šlehaného tvarohu, pudinků...

Aby zájemci o studium v bíloveckém gymnáziu dostali co nejvíce informací takzvaně z první ruky, budou je školou provázet studenti. „Jde nám o to, aby kontakt se školou byl opravdu bezprostřední a autentický. Kdo jiný toho může o gymnáziu i pocitech ze zdejší atmosféry a kvality výuky říct víc než ti, kteří se tu vzdělávají?“ položil si řečnickou otázku ředitel školy a dodal, že hosté budou prováděni několika trasami, které si sami zvolí.

„Projít celou budovu je opravdu časově i fyzicky náročné, proto jsme prohlídku rozdělili podle několika oblastí. Veřejností jsme sice vnímáni především jako škola, která se více orientuje na přírodovědné předměty, zejména na matematiku, ale stejně kvalitní zázemí poskytujeme i výtvarně, jazykově a sportovně nadaným žákům. Důkazem toho, že jakémukoliv talentu u nás meze neklademe, naopak jej rozvíjíme, budou i vystoupení našich dvou pěveckých sborů, zajímavý program z výuky tělesné výchovy či nejrůznější ukázky práce v našich laboratořích. Na každé trase bude rovněž několik akčních stanovišť, kde budou zájemci o studium moci plnit nejrůznější úkoly a vyzkoušet si svoje dovednosti.“

Své dveře škola otevře veřejnosti nejen 8. prosince, ale i 30. ledna, kdy si žáci budou moci nanečisto vyzkoušet přijímací zkoušky. Informace k nim budou zveřejněny už v prosinci, výsledky testů z českého jazyka a matematiky se zaregistrovaní účastníci dozvědí v průběhu února.

„Budou se tak moci lépe zorientovat v tom, kde ještě musejí přidat, aby u oficiálních přijímacích zkoušek uspěli,“ doplnil Vít Schindler.

Reklama

Výběr článků

Načítám