Hlavní obsah

Rodiče dětí s hyperaktivitou postrádají v Tachově poradenské středisko

Novinky, Tomáš Šebesta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V budově Regionálního vzdělávacího střediska v Tachově se na podnět Centra podpory rodiny ve středu 8. února již po třetí sešli rodiče a pedagogové se zájmem o děti s hyperaktivitou (ADHD), aby si vyměnili zkušenosti a získali informace o této problematice.

Článek

„Rodiče v současné době nemají mnoho možností, kam se obrátit, a často mohou mít pocit bezradnosti. Právě tyto schůzky mají ukazovat, že nejsou v této situaci samy a možná existuje i pro ně vhodné východisko,“ vysvětlila  Bc. Monika Farkašová.

Cílem těchto setkání není pouze sdělení informací rodičům a dalším lidem, kteří projeví zájem o tuto problematiku, ale především i výměna zkušeností a doporučení mezi rodiči. „Proto na posledním setkání hostovala také psycholožka Mgr. Vařenková z Centra podpory inkluzivního vzdělávání. Rodiče i pedagogové tak mohli směřovat dotazy i na psychologa,“ uvedla Farkašová.

Ze schůzky vyplynulo, že rodiče a částečně i pedagogové v regionu postrádají poradenské středisko určené přímo pro poruchu ADHD, kde by se jim dostalo více informací a rad, jak pečovat o dítě s hyperaktivitou. Vzhledem k tomu a trvajícímu zájmu rodičů i širší veřejnosti připravuje Centrum podpory rodiny v Tachově další schůzku zhruba za další tři měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám