Hlavní obsah

RockOperu Praha už za dva týdny čeká premiéra Kafkova Procesu

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 22. listopadu se brány RockOpery Praha premiérově otevřou příznivcům Franze Kafky a tvrdé muziky. Nová rocková opera Milana Steigerwalda a Pavly Forest se inspiruje příběhem jednoho z nejznámějších románů Proces, avšak divákům ho tradičně představí ve svém svébytném metalovém pojetí.

Foto: RockOpera Praha
Článek

„RockOpera Praha je v současné době v plné přípravě na novou premiéru, která nás čeká zhruba za měsíc. Letos jsme se pustili do celosvětově uznávaného Franze Kafky, konkrétně do jeho románu Proces. Všeobecně se má za to, že jde o náročného, temného a pro někoho možná komplikovaného až nepochopeného autora. Pro nás je to ale především absurdně humorná výzva, sám Kafka se prý při předčítání úryvků ze svého románu smál až k slzám. Opera vzniká v režii Romana Štolpy a pod choreografickým dohledem Iriny Andreevy, tak doufáme, že se opět potká u diváků s nadšením jako v případě loňské Anny Kareniny,“ říká zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest. 

V mezičase do připravované premiéry však RockOpera Praha nezahálí a uvádí reprízy svých oper a chystá nejedno překvapení. Ve čtvrtek například proběhla další s repríz vloni premiérované Anny Kareniny. Příští sobotu se pak RockOpera Praha zapojí do projektu Noc divadel. 

„Do akce Noci divadel se letos zapojíme podruhé. Je to skvělá příležitost ukázat naším návštěvníkům zákulisí našeho divadla a nabídnout i jiný divadelní zážitek, než jsou klasická představení. Připravujeme pestrý program, který podobně jako loni umožní zájemcům nahlédnout „dovnitř“ fungování RockOpery a užít si s námi příjemný den,“ dodala Pavla Forest. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám