Hlavní obsah

RockOpera Praha přichází s klipem Prokletí

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOpera Praha míří do nové sezóny se zbrusu novým videoklipem Prokletí. Skladbu z metalové opery 7 proti Thébám nazpíval rocker Kamil Střihavka. Režie videoklipu se ujal Allan Šubert. Autorem hudby je producent RockOpery Praha Milan Steigerwald, text napsala Pavla Forest.

Foto: Archív RockOpera Praha

Kamil Střihavka v klipu Prokletí

Článek

„Metalová opera 7 proti Thébám je dávným příběhem o lásce, zradě a touze po moci. Hlavních rolí Oidipa, Polyneika a Kreona se ve videoklipu ujali Kamil Střihavka, Jan Toužimský a Viktor Dyk. Perličkou videa je zakomponování živého lvíčete, symbolu nepřátelského rodu, jehož přítomnost skvěle dotváří emotivnost celé skladby,“ uvedl k videoklipu Prokletí producent RockOpery Praha Milan Steigerwald.

Videoklip Prokletí vznikal v průběhu letošního července a srpna. „S výslednou podobou jsme velmi spokojeni. Že se nám dílo podařilo, dokládají i reakce našich příznivců, kteří již videoklip měli možnost zhlédnout,“ sdělila Pavla Forest, která v písni nazpívala také vokály.

Stěžejní složkou videoklipu je podle jejích slov skvěle sehraná kapela. „A právě tato skupina opřená o geniální rytmiku otce a syna Scheuflerovy, šťavnaté kytary Davida Pavlíka a Jana Peše a klávesy Milana Steigerwalda je magnetem pro „Oidipa“ Kamila Střihavku,“ dodala Pavla Forest.

Naživo bude metalová opera 7 proti Thébám včetně nového videoklipu Prokletí k vidění znovu v úterý 11. listopadu v RockOpeře Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám