Hlavní obsah

RockOpera Praha je i v karanténě se svými fanoušky - poskytla jim k volnému zhlédnutí Bardo Thödol

Novinky, Tomáš Kopečný

V souvislosti s nařízeními vlády se RockOpera Praha, stejně jako další divadla, uzavřela veřejnosti a odložila svá představení na zatím ještě neupřesněná data.

Foto: archív RockOpera Praha

Ilustrační foto

Článek

Výjimku představují premiéry díla Trója, které divadlo předběžně přesunulo na 6. a 7. května. Okolnosti ovšem nevylučují, že se termíny ještě mohou změnit.

Hlavní postavy souboru Milan Steigerwald a Pavla Forest chtějí fanouškům těžké časy stavu nouze zpříjemnit streamovaným záznamem opery Bardo Thödol a novými nahrávkami.

„Nastaly komplikované časy. Jsme ovšem přesvědčeni, že je zvládneme, a až se situace změní, vše vám vynahradíme. Nyní vás ale prosíme o shovívavost a solidaritu. Veškeré zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Kdyby se někomu náhradní termín představení nehodil, může je vyměnit za jiné, na kteroukoliv jinou naši operu,” komentuje aktuální situaci výkonná ředitelka, zpěvačka a libretistka Pavla Forest.

Požadavky na vstupenky a dotazy na program lze v době nouzového stavu směřovat na e-mail pokladna@rockopera.cz, nebo na telefonní číslo 730 515 055, kam se lidé dovolají každý všední den mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou.

„Ačkoliv ještě neznáme přesná data všech přesunutých představení, vstupenky jsou nadále v prodeji na adrese www.rockopera.cz/program. Nyní připravujeme také termíny na podzimní sezonu," doplnila Pavla Forest.

S vynahrazováním ale RockOpera Praha začala už při stavu nouze. Na svém YouTube kanálu totiž v sobotu 21. března zpřístupnila nedávno vydaný záznam symfonicko-rockového Barda Thödol. A to zcela zdarma po dobu jednoho týdne.

„O DVD, které nám v únoru pokřtila herečka Jitka Čvančarová, jeví fanoušci velký zájem. Chceme ale lidem zpříjemnit čas trávený doma, a tak jsme se rozhodli záznam poskytnout po omezenou dobu k volnému zhlédnutí. Záznam Barda Thödol nabízíme v jednom balíčku s albem Duše moderního člověka. Jde o dílo, které jsme před lety složili a nahráli s Milanem Steigerwaldem, a které se stalo jedním ze stavebních kamenů pro zmiňovanou symfonicko-rockovou operu,” vysvětluje Forest.

Zatímco sál divadla zůstává prázdný, v hudebním studiu je stále živo. Milan Steigerwald, Pavla Forest a Richard Scheufler jr. tam totiž pracují na albech Anna Karenina a Malý princ. Posluchači se mohou těšit na hlasy Kamila Střihavky, Viktora Dyka, Jiřího Zonygy, Jana Toužimského, Žántí a dalších.

„Během sezony nezvládáme dokončovat nahrávky dostatečně rychle. Rozhodli jsme se tedy využít uzavření divadel k práci na nových albech, jichž se fanoušci už dlouho nemohou dočkat,” dodala Pavla Forest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám