Hlavní obsah

Robinsonův ostrov v Českém ráji

Novinky, Hana Machová

Třetí reportáž z prázdninových aktivit teplického Salesiánského střediska Štěpána Trochty je z Vyskeře u Turnova. Téma tábora určila známá kniha o pustém ostrově, krásný bazén i fakt, že nejbližší nákupní středisko bylo vzdáleno 30 kilometrů a MHD tam jezdí po pěti hodinách.

Foto: Pavlína Bláhová

V bazénu

Článek

Podtitul tábora "Kdo přežije" naháněl trošku strach, ale děti z prosetického střediska se nebály a na Robinsonův ostrov vyrazily. Čtyři vedoucí, kuchařka a asistent (mladý dobrovolník) z Dětského domova v Tuchlově měli od 14. do 23 července na starost 25 dětí od 6 do 14 let.

Celotáborová hra byla náročná, trosečníci brzy pochopili, že boj nesvádějí s druhými, ale především sami se sebou. Fyzické aktivity jim ukazovaly vlastní přednosti i limity.  Zvládli byste 63 dřepů za minutu? Nebo půl minuty viset za ruce na kluzkém laně?  A co ochutnávka brouků a mravenců? Dělám si legraci, ale na pustém ostrově se zavázanýma očima stejně nikomu nevěříte. A jste rádi, že vám v puse místo mouchy přistane jen oříšek nebo rozinka.

Děti si užily i další zábavu. Od dovádění v bazénu a na hřišti, přes havajskou diskotéku, až po strašidelnou stezku odvahy, při které jeden z trosečníků svým "mužným" řevem probudil půl vesnice.

Titulem 1. Vyskeřská Robinsonka se zdobí Mirka A., která vyhrála obrovský meloun a poukaz na jízdu na motokárách.

Salesiánské středisko Štěpána Trochty v Teplicích připravilo na letošní prázdniny sedm akcí výjezdových, čtyři léta v trnovanském sídlišti, čtyři příměstské tábory pro děti z Prosetic a jeden pro děti ze středu města. V některých prázdninových dnech mají děti i mladí lidé možnost využít prostory obou středisek a také si domluvit doučování pro přípravu na opravné zkoušky pro postup do dalšího ročníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám