Hlavní obsah

Robert Křesťan s Druhou trávou těší fanoušky dvojkoncertem v Malostranské besedě

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá tráva v čele s Robertem Křesťanem odstartovala v neděli v pražské Malostranské besedě nový koncertní rok 2017. Ti, kdož včerejší koncert nestihli, nebo si jej chtějí zopakovat, mají možnost v pondělí 9. ledna od 20.30 hodin.

Foto: archív Druhá tráva
Článek

„Rok 2016 byl pro Druhou trávu bezpochyby úspěšným obdobím plným koncertů a oslav 25leté existence kapely. Při té příležitosti jsme je přivítali i u nás v Malostranské besedě či v létě na naší letní scéně na Střeleckém ostrově v Praze. Program aktuálních lednových koncertů bude sestávat zejména ze skladeb z nejnovějšího alba Pojďme se napít, avšak dojde samozřejmě i na starší hity z jejich rozsáhlého folk-rock-bluegrassového repertoáru,” uvedl mluvčí Malostranské besedy Tomáš Kopečný

Druhou trávu založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od bluegrassových Poutníků. Od počátku svého vzniku je řazena mezi špičku na folk & country scéně v České a Slovenské republice. V současné době kapelu doplňuje Luboš Novotný (dobro, lap steel, vokály), Tomáš Liška (kontrabas), Emil Formánek (kytara, mandolína, vokály) a Kamil Slezák (bicí, perkuse).

Jako jedna z mála českých kapel pravidelně vyjíždí koncertovat do USA, za sebou tam již má kolem třiceti turné s velmi pozitivním ohlasem u lidí. Také spolupracují či v minulosti spolupracovali s řadou významných osobností jako Peter Rowan, Davey Spillane, Andy Owens, Charlie McCoy či Tony Trischka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám