Hlavní obsah

Robert Křesťan: Inspirace si mě hledá sama, ale ne sama od sebe

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je osobností českého bluegrassu, hráčem na mandolínu, skladatelem i překladatelem. Hrával ve skupinách Trapeři a Poutníci a v současné době hraje v bluegrassové skupině Druhá tráva. Řeč je o zpěvákovi Robertu Křesťanovi, který se svou skupinou vystoupí v pátek 23. září na nádvoří zámku v Napajedlech.

Foto: www.druhatrava.cz

Robert Křesťan s kapelou Druhá tráva.

Článek

Jak Robert Křesťan prozradil, návštěvníci se mohou těšit na písničky ze všech období. „Ale hlavně, což je pochopitelné, zahrajeme skladby z nového alba Marcipán z Toleda,“ řekl zpěvák.

Poslední album Robert Křesťan a Druhá tráva natočili v americkém Nashvillu pod dohledem spolupracovníka Beatles Richarda Dodda. Aktuální nahrávkou zároveň kapela oslavila 20 let od svého vzniku. Oslavy tohoto výročí vyvrcholí zářijovými koncerty, na některých navíc jako vzácný host má vystoupit legendární Peter Rowan z USA.

Na otázku, kde hledá Robert Křesťan inspiraci při skládání písní, zpěvák odpověděl: „Inspirace si mě hledá sama, ale ne sama od sebe. Jsem ve věku, kdy už si ji musím vysedět.“ Proto inspiraci hledá zejména v literatuře, ve vlastních myšlenkových pochodech a méně už v zážitcích.

Koncert, který začne v 19 hodin, je jednou z doprovodných akcí výstavy Afrika. Ta je od července k vidění v přízemí zámku. Vstupenku na koncert si lze zakoupit nebo rezervovat přímo v zámku. Až do čtvrtka je vstupenka v předprodeji za zvýhodněnou cenu 150 korun. V den konání koncertu, tedy v pátek, bude její cena 190 korun.

Informace jsou dostupné na www.zameknapajedla.cz, nebo na e-mailu: info@zameknapajedla.cz. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám