Hlavní obsah

Road-movie Na útěku zahrají kroměřížské herečky Romana Blažková a Kateřina Nakládalová v Kvasicích

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hru francouzských autorů Pierra Palmadiho a Christopha Duthurona Na útěku hrají už nějakou dobu členky Divadelního spolku Kroměříž Romana Blažková a Kateřina Nakládalová. V pátek 22. února zahrají představení v Kvasicích. Jedna z protagonistek - Romana Blažková - poskytla následující rozhovor.

Foto: archiv Romana Blažková

Protagonistky komedie Na útěku - Romana Blažková a Kateřina Nakládalová.

Článek

Jak na vaše představení reaguje publikum a jaké jsou ohlasy?

To je spíše otázka pro publikum… Za nás mohu říci, že velmi kladně. Diváci se přicházejí do divadla pobavit se, odpočinout si, zasmát se, a to vše jim naše road-movie nabízí. Během představení je znát, že postavám fandí, protože v každém z obou životních příběhů se najde střípek, který se dotýká i jejich života. Kladné i podnětné ohlasy jsme mnohokrát vyslechly i z úst profesionálních režisérů a herců, kteří byli členové poroty na divadelních přehlídkách, ze kterých jsme si odnesly nejednu cenu.

Kde všude jste už inscenaci odehrávali a kam byste s ní rádi ještě podívali?

Omlouvám se, že nevyjmenuji všechna místa, ale moc rády vzpomínáme na hraní například v Bučovicích, Prachaticích, v Kojetíně, v Holešově, v Praze, nádherně se nám hrálo ve Veverské Bítýšce, v Jihlavě, v Dobroníně a na spoustě dalších míst. Rády bychom s touto hrou navštívily také severní Moravu, kde se nám zatím nedaří najít cestičku, ale tím neříkám, že bychom se bránily například Čechám.

Zkuste připomenout, kdo je autorem a kdo režisérem této inscenace? A to byl váš nápad si toto představení připravit?

S nápadem tento titul hrát přišla moje herecká kolegyně Kateřina Nakládalová. Hru viděla v podání profesionálního divadla, a příležitost hereckého „vyřádění se“ dvou žen na jevišti ji zaujala natolik, že hru francouzských autorů Pierra Palmadiho a Christopha Duthurona přinesla na prkna našeho divadla ona. Režie se ujala další členka našeho souboru Jana Štěpánová.

Na jevišti máte jen jednu partnerku. To znamená, že na zájezdy jezdíte jen ve dvou?

Skoro to tak vypadá, ale ne. Máme s sebou ještě našeho nepostradatelného zvukaře a technika Alexandra Michajloviče, bez kterého by to nešlo. Všichni tři se i s kulisami a rekvizitami vejdeme do jediného osobního auta, takže pro zájezdová představení je to značka „ideál“.

Máte tip na další představení, jiný titul?

Nápad na další titul máme, ale abychom nic nezakřikli, necháme si ho ještě pro sebe. Děkujeme všem divákům za přízeň a třeba u nich ve městě či ve vesničce na shledanou!

Reklama

Výběr článků

Načítám