Hlavní obsah

Řipská pouť začíná již na Velký pátek

Novinky, Anna Burdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už patříte k milovníkům adrenalinu, chcete se pobavit s přáteli, nebo někam vyrazit s dětmi, pozvánka na tradiční Řipskou pouť je určena právě vám. Druhá největší jarní pouť každoročně návštěvníkům nabízí tak rozmanitý program, že si na své přijdou jak teenageři, tak rodiče s dětmi.

Foto: Anna Burdová

Řipská pouť 2010

Článek

Pouť na horu Říp každoročně láká návštěvníky ze všech koutů republiky. Atraktivní prostředí kopce mezi malebným údolím Labe a hrdým Českým středohořím je jako stvořené ke kulturním akcím, setkávání lidí a zábavě. Řipská pouť, kterou obec Krabčice již tradičně pořádá na úpatí hory za obcí Rovné o víkend svátku svatého Jiří, v sobě spojuje všechny požadavky na kulturní akci pro celou rodinu. Jinak tomu nebude ani letos.

Pouťové radovánky odstartují již v pátek 22. dubna ve 13 hodin. A protože letos akce připadla na velikonoční víkend, bude prodloužena až do pondělí 25. dubna.

A co návštěvníky letos čeká? Pořadatelé se zaměřili především na rodiny s dětmi. Nebudou tak chybět dětské atrakce, jako je skákací hrad, podlahové kolotoče, řetízáky a živí koně a poníci. Pro starší děti a milovníky adrenalinu se připravují velké adrenalinové atrakce, které k Řipské pouti už neodmyslitelně patří.

Kulturní program je také rozmanitý. Můžete se těšit na Ondřeje Ládka alias Xindla X, pobavit přijede i Karel Emanuel Gott, Heidi Janků a Maxim Turbulenc. Starší generace mohou zavzpomínat na mladá léta u hitů Marcely Holanové a Viktora Sodomy a romantické duše se určitě rády zasní u slaďáků Jakuba Smolíka. Malí návštěvníci se dočkají dětského divadélka.

Jako na každé pouti ani zde nebudou chybět stánky s upomínkovými předměty, zahradními a bytovými doplňky a pouťovými laskominami. Na své si přijdou i gurmáni. Kromě pečených klobás a selátek budou moci ochutnat také speciality zahraničních kuchyní.

A kdo by chtěl jen tak meditovat v přírodě, může si vyšlápnout na vrchol hory Říp, navštívit rotundu sv. Jiří a pokochat se vyhlídkou do kraje. Meteorologové slibují hezké počasí, a tak je určitě na co se těšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám