Hlavní obsah

Řinčení mečů a dusot kopyt, na zámku Veltrusy ožije legenda o sv. Jiřím

Novinky, Barbora Frindová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci veltruského zámku se v sobotu 29. dubna, mohou vrátit v čase. Komponované jezdecko/šermířské odpoledne pro malé i velké diváky proběhne na louce pod hájenkou v areálu obory zámeckého parku Veltrusy. Pestrý program vyvrcholí ojedinělým, jednodenním zpřístupněním umělé jeskyně – Grotty.

Foto: Barbora Frindová

Dámy v sedle

Článek

Podle legendy Svatý Jiří přijel do města, ve kterém se usadil velký drak. Statečný Jiří se s drakem utkal a porazil ho. Právě tuto starou legendu si připomeneme při příležitosti akce Den koní aneb Legenda o sv. Jiří.

Spolek Dámy v sedle si připravil program, při kterém návštěvníkům představí jízdu v dámském sedle. Královny na koních se přijedou ukázat poddaným. Chybět nebude ani rytířský turnaj a šermířské vystoupení.

Na závěr akce bude mimořádně zpřístupněna Grotta. Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout zákoutí této uměle upravené jeskyně, která ve veltruském parku vznikla v roce 1833. Grotta se nachází v oboře pod hájenkou a pro návštěvníky není běžně přístupná. Jedná se o ojedinělou příležitost k jejím prozkoumání.

Program:

15:00 - Slavnostní zahájení

Následuje:

Následuje: Ukázka výcviku malých jezdkyň

Následuje: Ukázka výcviku malých jezdkyň Dámská sedla a jejich historie

Následuje: Ukázka výcviku malých jezdkyň Dámská sedla a jejich historie Hospoda – šermířské vystoupení

Následuje: Ukázka výcviku malých jezdkyň Dámská sedla a jejich historie Hospoda – šermířské vystoupení Pas-de-deux

Následuje: Ukázka výcviku malých jezdkyň Dámská sedla a jejich historie Hospoda – šermířské vystoupení Pas-de-deux Turnaj – staňte se rytířem

Následuje: Ukázka výcviku malých jezdkyň Dámská sedla a jejich historie Hospoda – šermířské vystoupení Pas-de-deux Turnaj – staňte se rytířem Čtverylka Dam v sedle

Následuje: Ukázka výcviku malých jezdkyň Dámská sedla a jejich historie Hospoda – šermířské vystoupení Pas-de-deux Turnaj – staňte se rytířem Čtverylka Dam v sedle Legenda o sv. Jiří – pokus o rekonstrukci hrdinského činu

Ohňová show

Vstupné: dospělí 120 Kč; děti, studenti, důchodci a ZTP 60 Kč; děti do 6 let zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám