Hlavní obsah

Říjen v Divadle Bolka Polívky slibuje zajímavé hosty

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní říjen v Divadle Bolka Polívky přináší nejen tradiční nabídku dobré zábavy, ale také intenzivní kulturní zážitky, které osloví i divadelní labužníky.

Foto: Archiv DBP
Článek

Kdo byl alespoň jednou na některém z představení slovenského komika a klauna Pavola Seriše, nepochybně nevynechá 17. října premiéru jeho „Na ostro!“ Kdo mladého, talentovaného „baviče“ dosud v akci neviděl, neměl by si nechat ujít. Jeho „mix“ autorských skečů, gagů, pokusů, pohybů i improvizací v originálním večeru slibuje výtečnou zábavu. Premiéra Na ostro je současně i derniérou. Vícekrát tedy již k vidění nebude. Nebo jde jen o vtipný rámec mixu a klaunovu hříčku s publikem?

Bratislavské Divadlo Astorka Korzo´90 se od letošní sezony zařadí mezi pravidelné hosty Divadla Bolka Polívky. Do Brna přiveze svou verzi nejznámější a nejhranější Shakespearovy komedie – Sen svätojánskej noci. V hlavních rolích excelují Anna Šišková, Miroslav Noga, Marta Sládečková, Marián Labuda ml. a další skvělí herci. Ve středu 18. října budou v Divadle Bolka Polívky k vidění výborné herecké výkony, vtipné scény a humorné situace v osobitém pojetí Shakespearovy klasiky. 

Legendární pražská scéna Divadlo Na zábradlí přijede s nabídkou i pro „fajnšmekry“. V Brně na prknech DBP je oblíbenou stálicí, vlastně je tu jak doma, a to vlastně sem vlastně nepatří. Vždyť pražský soubor, před několika lety zářil v brněnské Redutě. V metropoli jižní Moravy má domovské právo.Kdo neviděl inscenace v Divadle Na zábradlí, měl by se přijít podívat, jak se souboru v Praze daří. Představí se tentokrát dvěma ceněnými inscenacemi ze svého repertoáru: autorským hudebně-divadelním představením M. O. Štědroně Krásné psací stroje v pátek 20. října a fantaskním představením AnderSen v sobotu 21. října.

To je ovšem jen malý náhled do nejbližšího divadelního dění v Divadle Bolka Polívky. V říjnu se tu bude točit již padesátá pátá Manéž. Ta první se objevila na televizních obrazovkách v roce 1987.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám