Hlavní obsah

Řidička v Karviné srazila tři předškoláky

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážná nehoda se stala v úterý v pravé poledne na čtyřproudové silnici v Havířské ulici v Karviné-Novém Městě. Na vyznačeném přechodu poblíž házenkářské haly tam sedmatřicetiletá řidička srazila tři předškoláky.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

„Dvě vozidla Daewoo Matiz a Škoda Octavia jela od házenkářské haly směrem ke světelné křižovatce v Havířské ulici. Řidička Daewoo Matiz v pravém jízdním pruhu před vyznačeným přechodem pro chodce zastavila, druhá sedmatřicetiletá řidička vozidla Škoda Octavia v lévem pruhu nezastavila a děti srazila,” sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Na místě zasahovalo několik posádek záchranářů. První posádka byla na místě během čtyř minut od nahlášení události. Ošetřit bylo nutno tři děti, všechny byly při vědomí a mimo bezprostředního ohrožení života.

„Šestiletý chlapec utrpěl středně těžké poranění hlavy, zasahující lékař vyslovil podezření na otřes mozku. Přibližně stejně stará dívka byla ošetřena s poraněním hlavy a dolní končetiny, třetí z pacientů, rovněž dívka, pak s poraněním obličeje a horní končetiny,” doplnil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že dětem byla na místě poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a poté je posádky záchranářů transportovaly do nemocnice v Karviné, kde byly předány na dětské ambulanci a jednotce intenzivní péče.

Ošetřit bylo nutno také třiačtyřicetiletou učitelku, která děti v době incidentu doprovázela. Neutrpěla fyzické poranění, ale jevila známky akutní stresové reakce na prožitou událost.

„Zkouška na alkohol a drogy byla u řidičky negativní, máme tady policejního interventa, který poskytuje pomoc jak učitelce, tak i rodičům a řidičce,” uzavřela policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám