Hlavní obsah

Řídící letového provozu paralyzovali leteckou dopravu ve Španělsku

Novinky, Gabriela Srbová

Téměř celý španělský vzdušný prostor je od 13 hodin odpoledne uzavřen. Přes 250 000 cestujících v pátek 3. prosince uvízlo na letištích po celém Španělsku. Zrušeny byly téměř všechny lety.

Foto: Gabriela Srbová

Letecký provoz nad Španělskem je paralyzován

Článek

Letový prostor nad Španělskem je uzavřen z důvodu neoficiální stávky řídícího personálu. Řídící leteckého provozu na letišti Barajas v Madridu, letišti v La Palmě, Ibize, Menorce a Kanárských ostrovech požádali o přerušení služby ze zdravotních důvodů. Tímto krokem způsobili totální chaos na všech Španělských letištích. Jediný vzdušný prostor, který je otevřen, je jih Španělska - Andalusie.

Dnešní nápor na letištích je silnější než jindy z důvodu státního svátku 6. a 8. prosince, kdy se spousta lidí rozhodla strávit prodloužený víkend na cestách.

Provoz nad Španělskem v průběhu pátku 3. prosince zatím nebyl obnoven. Společnosti ruší své lety a cestující odjíždějí domů či do hotelů.

Některé letecké společnosti (například Lufthansa) se zaručily, že i když zrušení letu není jejich chyba, cestujícím vrátí náklady za letenky. Většina nízkonákladových společností zatím vyčkává. Další rozhodnutí o obnovení provozu bylo stanoveno na sobotu 4. prosince v ranních hodinách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám