Hlavní obsah

Řidič projížděl obcí rychlostí 135 km/h, strážníkům neunikl

Novinky, Daniel Vašut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Strážníci po delší době provedli kontrolu na silnicích, zaměřenou na dodržování rychlosti v obci. Překvapení na sebe nedalo dlouho čekat. Obcí Dolní Bečva projel řidič rychlostí 135 km/h.

Foto: Daniel Vašut

Rychlost v obci 135 km/h

Článek

Po zimních měsících se v úterý 5. března vydali strážníci provést namátkovou kontrolu zaměřenou na dodržování nejvyšší dovolené rychlosti v obci. Netrvalo dlouho a dočkali se překvapení a rekordu zároveň.

Obcí Dolní Bečva, kde strážníci působí na základě veřejnoprávní smlouvy, se prohnal řidič motorového vozidla BMW rychlostí 135 km/h.

Strážníci řidiče zastavili na silnici I/35 mezi obcí Dolní Bečva a městem Rožnov pod Radhoštěm. Jelikož osmapadesátiletý řidič překročil rychlost v obci o více než 40 km/h, musí strážníci oznámit tento přestupek správnímu orgánu. Řidiči tak může hrozit pokuta do výše 10 000 Kč a zákaz řízení motorových vozidel od 6 měsíců do jednoho roku. Navíc mu bude za tento přestupek přičteno 5 bodů v bodovém systému. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám