Hlavní obsah

Řidič osobního vozu v centru Zlína jel i po chodníku, nadýchal přes tři promile

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži odvezli v úterý 19. května zlínští policisté řidiče, který v centru Zlína kličkoval po vozovce, jezdil po chodníku, narazil do svodidel a po zastavení policejní hlídkou nadýchal přes tři promile alkoholu.

Foto: Zlínský kraj

Opilý řidič s končil v protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži.

Článek

„Před úterní dvacátou hodinou zastavili zlínští policisté opilého osmapadesátiletého řidiče osobního vozidla, který kličkoval po silnici. Muž v tomto stavu ujel asi 20 km, přišel o řidičský průkaz a skončil v protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení,“ uvedla dnes zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Na nekoordinovanou jízdu řidiče osobního auta v centru krajského města upozornil policisty telefonát na linku tísňového volání. Oznamovatel operačnímu důstojníkovi sdělil, že řidič zřejmě není v pořádku, protože kličkuje po silnici a jezdí dokonce i po chodníku.

„Policejní hlídka byla v tu dobu poblíž a muže zastavila. Vzápětí vyšly najevo další skutečnosti. Řidič chvíli předtím narazil do svodidel u komunikace, která poškodil. Po nehodě ale nezastavil a pokračoval v jízdě až do té chvíle, než mu policisté další jízdu zakázali,“ popsala průběh události mluvčí.

Škoda na vozidle a svodidlech činí asi třicet tisíc korun. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

„Protože se mu přitížilo, neustále si lehal a stěžoval si na zdravotní komplikace, přivolali policisté lékařku, která rozhodla o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice, kam ho muži zákona vzápětí odvezli,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám