Hlavní obsah

Řidič nákladního auta nerespektoval výstražná znamení a střetl se s vlakem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehkým zraněním řidiče nákladního vozu a celkovou škodou okolo 300 tisíc korun skončil ve středu krátce před polednem na přejezdu v Hradčovicích na Uherskohradišťsku jeho střet s vlakem.

Foto: Policie ČR

Nákladní automobil po střetu s vlakem.

Článek

„Dvaašedesátiletý řidič za volantem nákladního automobilu zřejmě nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjel na koleje, kde došlo ke střetu s projíždějícím rychlíkem,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Po srážce bylo vozidlo odhozeno mimo komunikaci a narazilo do přejezdového zabezpečovacího zařízení a kovového zábradlí.

„Při nehodě se lehce zranil řidič náklaďáku. Přivolaní záchranáři ho ošetřili na místě. Strojvedoucí, průvodčí a devět cestujících vyvázlo bez úhony. Požití alkoholu u řidiče i strojvůdce jsme vyloučili provedením dechových zkoušek,“ dodala mluvčí.

Na vlaku byla způsobena škoda 150 tisíc korun, na zařízení železnice 50 tisíc korun a na nákladním automobilu 100 tisíc korun. Nehodu vyšetřují uherskohradišťští dopravní policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám