Hlavní obsah

Řidič kamionu vjel na přejezd v době, kdy se sklápěly závory

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chybělo 30 metrů a vlak na železničním přejezdu v Tlumačově na Zlínsku se srazil s kamionem, jehož řidič nerespektoval červené výstražné světlo přejezdového zabezpečovacího zařízení a uvízl na kolejích.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„Až osmileté vězení teď hrozí osmačtyřicetiletému řidiči kamionu z Olomoucka, který v polovině března vjel v Tlumačově na železniční přejezd v okamžiku, kdy svítilo červené výstražné světlo. Poté zůstal s kamionem uvězněný mezi závorami, které se mezitím sklopily,“ informovala dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidič vystoupil z vozu a ve snaze zabránit srážce, chtěl závoru zvednout rukama. Na pomoc mu přišel řidič auta, které stálo před přejezdem, závoru rukama zvednul, muž s kamionem projel, přitom ji poškodil a odjel.

Vlak se podle policejní mluvčí blížil k přejezdu rychlostí okolo 140 km/h a cestovalo v něm 15 lidí a tři členové posádky. Strojvedoucí ve snaze zabránit střetu s kamionem použil rychlobrzdu. Jen díky jeho včasné reakci vlak skutečně zastavil ve vzdálenosti asi 30 metrů před železničním přejezdem a ke srážce nedošlo.

„Podle přesného popisu záhy po této kolizi dohledali řidiče kamionu policisté z Olomouckého kraje a muž se k dopravní nehodě přiznal. V případě prokázání viny hrozí nezodpovědnému řidiči trest odnětí svobody na tři až osm let,“ dodala Monika Kozumplíková.

Ani jeden z účastníků dopravní nehody nebyl pod vlivem alkoholu. Veškeré okolnosti, celkový průběh události a další skutečnosti důležité pro trestní řízení prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám