Hlavní obsah

Richard Krajčo se vrátí na jeviště Divadla Petra Bezruče

Novinky, Michaela Kubicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní festival Dream Factory Ostrava chystá pro své návštěvníky překvapení v podobě návratu Richarda Krajča na ostravské jeviště. V rámci pátého ročníku festivalu, který se bude konat od 4. do 9. června, bude uvedena oceňovaná inscenace Deštivé dny pražského Divadla Ungelt.

Foto: Archiv Divadla Ungelt

David Švehlík a Richard Krajčo jako Joey a Denny v Deštivých dnech.

Článek

V americké premiéře této hry hrály mladé policisty světové filmové hvězdy Daniel Craig a Hugh Jackman. V české premiéře v režii Janusze Klimszy se představí David Švehlík a Richard Krajčo, který získal za ztvárnění role Dennyho v Deštivých dnech prestižní Cenu Thálie 2012.

„Před sedmi lety se Richard loučil s Bezruči rolí Toma v kultovní inscenaci Skleněný zvěřinec. Těší mě, že se po tak dlouhém čase objeví v Ostravě právě u Bezručů, navíc opět v režii Janusze Klimszy,“ řekl ředitel festivalu Tomáš Suchánek.

Americké drama je hrou o síle přátelství a zároveň kriminálním příběhem. Drsní chlapíci Denny a Joey jsou přáteli od dětství, které oba strávili na chicagském předměstí. Dnes jsou parťáky u chicagské policie. Na jednoduché, téměř prázdné scéně se před diváky otevře periférie amerického města se dvěma drsnými policisty. Skvělí herečtí představitelé a přesná režie Janusze Klimszy jsou zárukou silného divadelního zážitku. O neobyčejném úspěchu inscenace svědčí fakt, že Deštivé dny na scéně Divadla Ungelt jsou do konce sezóny beznadějně vyprodané.

Ostrava se díky Dream Factory opět na pár dní stane tuzemským divadelním centrem. Již pátý ročník přehlídky činoherního a alternativního divadla bude probíhat od úterý 4. do neděle 9. června a představí doslova to nejlepší z české divadelní scény. V pondělí 8. dubna bude na webu Divadla Petra Bezruče zveřejněn kompletní program festivalu a následně zahájen předprodej. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám