Hlavní obsah

Řetůvka v sobotu patřila cykloturistům

Novinky, Václav Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 15. června se uskutečnil 24. ročník cykloturistické akce Řetůvský pedál a 15. ročník cílové jízdy Hledej Řetůvku!. Akci pořádaly Klub českých turistů a obec Řetůvka.

Foto: Václav Polák
Článek

Obec má zhruba 290 obyvatel a leží 11 km od Litomyšle, 10 km od České Třebové a 6 km od Ústí nad Orlicí. Rozkládá se v malebném údolí kolem potoka Řetovka s místním názvem Husí Krk a plynule přechází do údolí Hrádeckého potoka.                

Hlavní pořadatelé - manželé Langrovi již daleko dopředu informovali na internetové stránce Řetůvského pedálu o cyklotrasách pro silniční a horská kola, aktuální předpovědi počasí včetně meteogramu, o uzavírkách silnic, stavu lesních cest. Každému účastníkovi minulých ročníků poslali pozvánku.                                                                                                                         

Start i cíl byly situovány na prostranství u hospody v Řetůvce. Každý účastník obdržel podrobný itinerář s plánkem tras a kromě toho byly na startu volně k dispozici mapy okolí. O občerstvení se starala skupinka dobrovolnic z obce a pár dalších spřízněných duší. Letos si časní účastníci zdarma pochutnávali na tradičních ranních koláčích. Bohatý jídelní lístek zaujal mj. vynikající speciální dršťkovou polévkou, domácími bramboráky a gulášem vyrobeným podle tradiční hospodské receptury A31.      

Počty účastníků 24. ročníku ŘP a 15. ročníku CJ:                          

Silniční trasy: 217 účastníků                                                      

Horské trasy: 27 účastníků                                                             

Cílová jízda: 61 účastníků

Pořadatelé srdečně zvou na příští, jubilejní 25. ročník, který se pojede 21. 6. 2014.                                                                             

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám