Hlavní obsah

Republikové finále Sportovní ligy ZŠ o Pohár ministryně školství v házené míří do Plzně

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň, město vynikajícího sportu, zažije ve dnech 7. – 8. dubna další vrcholnou akci. Stane se hostitelem republikového finále druhého ročníku Sportovní ligy základních škol o Pohár ministryně školství v házené.

Foto: Magistrát města Plzně

O prestižní trofej bude v kategorii staršího žactva soupeřit šest nejlepších chlapeckých a stejný počet dívčích družstev.

Článek

O prestižní trofej bude v kategorii staršího žactva soupeřit šest nejlepších chlapeckých a stejný počet dívčích družstev, která si vybojovala postup v rámci celé České republiky. Pořadatelem závěrečného turnaje je Bolevecká základní škola Plzeň. Kromě obou jejích výběrů mezi elitou nastoupí také další domácí reprezentanti, kteří jen dokazují, že Plzeň je pravou házenkářskou baštou – chlapecký výběr 22. ZŠ Plzeň (Na dlouhých) a dívčí 31. ZŠ Plzeň (Elišky Krásnohorské).

V loňském ročníku Sportovní ligy ZŠ o Pohár ministryně školství se do okresních, krajských či dalších kvalifikačních kol zapojilo v 7312 školních družstvech téměř 90 000 žáků a žákyň z vyšších tříd II. stupně základních škol nebo odpovídajících ročníků víceletých gymnázií z celé České republiky. Pořadateli seriálu soutěží v atletice, basketbalu, florbalu, házené, minifotbalu a volejbalu jsou Asociace školních sportovních klubů ČR, Ministerstvo školství ČR a Česká unie sportu.

„Těší mě, že finišuje úspěšně už druhý ročník tohoto projektu. Jsem moc rád, že paní ministryně ho vzala za svůj, a věřím, že žákům i učitelům přinesl mnoho příjemných sportovních zážitků. Podporovat kolektivní odvětví, jako je házená, považuji za správné. V týmu, který společně bojuje o vítězství a postupuje krok za krokem až do samotného finále, se děti nejen zlepšují po sportovní stránce, ale učí se hájit barvy své školy a zejména týmové práci, kterou později ocení ve všech oblastech života. V neposlední řadě vznikají přátelství na celý život,” zdůrazňuje význam Sportovní ligy základních škol Miroslav Jansta, předseda České unie sportu.

„Házená patří k tradičním českým sportům, které mají velice bohatou a úspěšnou historii. Proto jsme ji právem zařadili mezi šest vybraných odvětví v rámci Sportovní ligy základních škol. Je symbolické, že letošní republikové finále se koná právě v Plzni, která je vyhlášeným i nesmírně úspěšným házenkářským městem, a vychovala mnoho velkých osobností. Věřím, že zde mladí sportovci předvedou výkony plné maximálního nasazení, bojovnosti, soutěživosti, ale také fair play a že se mezi nimi objeví také mnoho talentů,” uvedl Václav Lešanovský, prezident Asociace školních sportovních klubů ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám