Hlavní obsah

Rene Trossman předvede ve Vsetíně autentické blues z Chicaga

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký kytarista Rene Trossman a jeho Chicago blues zahraje v neděli 27. dubna od 19 hodin v malém sále Domu kultury Vsetín s klávesistou Janem Kořínkem a bubeníkem Tomášem Vokurkou.

Foto: DK Vsetín

Rene Trossman

Článek

Trossman se profesionálně bluesové hudbě věnuje přes 20 let. Na legendární chicagské scéně hrál pravidelně v klubech jižního i západního Chicaga se známými muzikanty jako Buddy Scott, Byther Smiths, Lurrie Bell, Iceman Robinson, Little Mack Simmons, Lorenzo Thompson.

V roce 1994 přijel Rene do Evropy a usadil se v Praze, kde nyní žije. Se svou kapelou a americkými hvězdami hraje blues po celé Evropě. Kapela hraje tradiční blues, RnB, soul a funky s moderním zvukem. Současné trio Rene Trossmana spolu hraje od roku 2003.

Trossman přímo navazuje na odkaz muzikantů zlaté bluesové éry 50. a 60. let, ať už to je či byl Otis Rush, Magic Sam, Muddy Waters nebo Jimmy Reed či Earl Hooker. 

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra. Více informací na www.dkvsetin.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám