Hlavní obsah

Rekonstrukce vstupu do Salesiánského centra v Praze se chýlí ke konci

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze-Kobylisích u salesiánů již pomalu finišuje rekonstrukce vstupních prostor.

Foto: Archív Salesiánského střediska mládeže Praha-Kobylisy

Rekonstrukce vstupu Salesiánského centra v Praze-Kobylisích

Článek

Po náročné přestavbě zde vznikne nová recepce, která bude centrálním uzlem domu, zpřístupní se nové i původní prostory. Maminky s malými dětmi určitě zajásají nad bezbariérovým vstupem do domu a novým výtahem, který veřejnost bude moci využívat.

Celá tato stavba má za cíl vytvořit příjemné prostředí komunitního centra, místo pro setkávání všech generací. Rekonstrukce by měla být hotova do konce února 2020. Předpokládá se, že finance, které ještě chybí k zaplacení stavby, se podaří zajistit především díky štědrosti individuálních dárců. (Chybí zhruba 500 tisíc Kč.)

Aktivity Salesiánského centra navštíví během jednoho roku až 1 200 dětí, mladých lidí a rodin.

V první polovině února se uskuteční plánovaná benefice, jejíž výtěžek z prodeje vstupenek bude věnován právě na rekonstrukci vstupu. Na koncertě 11. února 2020 od 19 hodin v Salesiánském divadle vystoupí Smyčcové kvarteto českých filharmoniků s hostem, mimořádným klavíristou Miroslavem Sekerou. (Smyčcové kvarteto českých filharmoniků tvoří hráči České filharmonie: Magdalena Mašlaňová – 1. housle, Milan Vavřínek – 2. housle, Jan Šimon – viola, Josef Špaček – violoncello.)

Na programu budou nejznámější klasické světové melodie.

Prodej vstupenek (300 a 250 Kč) probíhá na recepci Salesiánského centra, Kobyliské náměstí 640/11, 182 00 Praha 8 – Kobylisy, každý všední den od 9 do 20 hodin. Další informace: https://www.strediskokobylisy.cz/benefice

Reklama

Výběr článků

Načítám